Hassa’da orman yangınına müdahale sürüyor!

Hassa’da orman yangınına müdahale sürüyor!
NotHaber

Hatay'ın Hassa ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün çıkan ve karadan söndürme çalışmaları eden Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerindeki orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Pakdemirli, Aydıncık ilçesinde yangın bölgesindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yaptı. İlçedeki yangınla ilgili son durumu paylaşan Pakdemirli, "Çıkan yangınla alakalı şu an için kontrol altında diyemiyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor ancak şunu söyleyebilirim, bu yangını biraz daha kolayladık diyebiliriz" dedi.

PAKDEMİRLİ: YANGINA MÜDAHALE EDEBİLMEK İÇİN SARP ARAZİDE YOL AÇIYORUZ

Pakdemirli, Hatay'ın Hassa ilçesinde devam eden Orman yangınıyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Akşam saatlerinde açıklama yaptıktan sonra Hatay Hassa'da iki odakta bir yangın çıktı. Sayın Valimizle, Bölge Müdürümüzle konuştum. Orman Genel Müdür Yardımcımızı da bölgeye gönderiyoruz. 31 arazöz, 4 dozer ve diğer kurumlardan 8 iş makinesi ve 150 kadar personelle de bu yangına müdahale ediyoruz. Maalesef yangına müdahale ettiğimiz noktada çok sık orman olması ve yolun olmamasından dolayı şu an yol yapım çalışmaları sürdürülüyor. Bunları da sabaha kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Yangının tepe yaptığı 2 ayrı nokta var."

YANGINDA İHA KULLANILIYOR

Pakdemirli, çalışmalarda insansız hava aracının (İHA) da kullanıldığını belirterek, "Adana'mızın İHA'sını bu yangın (Mersin) için kullanıyorduk. Yaklaşık 1 saat kadar önce bu yangında biraz daha rahatlama olduğundan dolayı İHA'yı o tarafa gönderdik. Şimdi İHA'dan gelecek olan bilgilerle de Hatay yangınının koordinasyonuna hem Ankara'dan hem de buradan devam ediyor olacağız. Hatay Hassa'daki yangında 80 hektar kadar bir alan etkilenmiş gözüküyor. İnşallah bu yangınla alakalı mücadelemiz de devam ediyor" diye konuştu. Bakan Pakdemirli, söndürme uçağı ve helikopterlerinin, sabah saatlerinden itibaren yeniden çalışmalara katılacağını sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz