Hamside kampanya: Kilosu 5 lira!

Hamside kampanya: Kilosu 5 lira!

Kilogramı 5 liradan satılan kampanyalı hamsiyi duyan vatandaşlar balıkçıda kuyruk oldu.

Artvin’in Hopa ilçesinde bir balıkçı, Hamside kampanya yaparak kilosunu 5 liradan sattı. Kampanyayı duyan vatandaşlar balıkçıda kuyruk oldu.

BALIKÇI SERKAN YAKINDA 3 LİRALIK HAMSİ KAMPANYASI YAPACAK

Balıkçı Serkan Aksoy, Hopa’da 12 yıldır balıkçılık yaptığını belirterek “Her eve balık girsin diye kilogramı 15 ila 20 liradan satılan hamsinin fiyatını bugüne özel 5 liraya düşürdük. Belediye hoparlöründen de anons yaptırdık. Vatandaşlar kısa sürede balıkçıya akın etti” dedi. Belli aralıklarla beş yıldır hamsi kampanyası yaptığını hatırlayan Aksoy, “Önceki yıllarda 3 liradan satış yapıyorduk. Bu yıl 5 liradan satıyoruz. İlerleyen günlerde yine 3 liradan kampanya yapmayı düşünüyorum” diye konuştu.

“SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİYORUZ”

Vatandaşların kampanyalı hamsiye yoğun talepte bulunduğunu ifade eden Aksoy, “Burada kuyruklar oluşuyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına da dikkat ederek satışımıza devam ediyoruz. Maskesi olmayan vatandaşımıza maske dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR DA KAMPANYADAN MEMNUN

Hamsi almak için kuyrukta bekleyen Şefik Özkaya yüksek fiyatlar nedeniyle hamsi alamayan vatandaşların bu kampanyayı kaçırmadığını belirterek balığın taze ve güzel olduğunu da ekledi.

Suat Şimşek ise hamsinin 5 liraya satıldığını duyunca hemen balıkçıya geldiğini söyleyerek, “Bu sezon balık aldım ama hiç bu kadar ucuz değildi. Ne kadar alabiliyorsak alacağız. Hoparlörden anons edildi. Duydum, geldim. Yoğunluk var. Sıraya girdik, bekliyoruz. Biz Karadenizliyiz, hamsiyi sofradan eksik etmeyiz. Yaz kış, ne zaman bulursak yeriz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz