Hamsi tava için tam zamanı! Hamsi fiyatı ne kadar?

Hamsi tava için tam zamanı! Hamsi fiyatı ne kadar?

Hamsi tava yapmak isteyenlere sevindirici haber. Hamsi fiyatı 20 liraya kadar düştü.

Hamsi tava sevenlerin yüzü, bu yıl hamsinin bol olmasıyla güldü. Denizlerin kuru fasulyesi olarak bilenen Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü. Edirne Balık Pazarı'nda sezon başında kilogramı ortalama 40 lira olan hamsi, bolluk dolayısıyla 20 liradan satılmaya başladı.

HAMSİ FİYATI 40 LİRADAN 20 LİRAYA DÜŞTÜ

Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirirken hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Balıkçı Yasem Eren, avlanma sezonunun bereketli başladığını söyledi. Karadeniz'e açılan balıkçıların bol hamsi yakaladığını bildiren Eren, “Havaların güzel olmasıyla balık bol çıkmaya başladı. 3 gün önce 40 lira olan hamsinin kilosu 20 lira düştü. İğneada'da bol balık çıkıyor. Hamsinin bol olmasından hem vatandaş memnun hem biz memnunuz. Fiyatların daha da aşağıya düşmesini bekliyoruz." dedi.

Balıkçı Hamza Köksoy ise havaların güzel gitmesiyle hamsi başta olmak üzere istavrit ve palamudun bol çıkmaya başladığını dile getirdi. Bol ve bereketli bir dönem geçirdiklerini aktaran Köksoy, fiyatların daha da düşmesini beklediklerini kaydetti.

BU YIL KARADENİZ’DE HAMSİ BOL MU?

Bu yıl Hamsi buğulama sevenler de fiyatların düşmesinden nasibini alacak. Samsun'da da balıkçılar, yeni av sezonunda teknelerini balıklarla doldurdu. Yerli hamsi de tezgahlardaki yerini erken aldı. Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasıyla denize açılarak ağlarını bırakan balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü, kentteki balık tezgahları şenlendi.

HAMSİ BOYU KAÇ SANTİM?

Saathane Meydanı'nda balıkçılık yapan Erdoğan Köseoğlu, geçen yıl palamudun bol olduğunu bu yıl ise hamsinin yılı olacağını söyleyen Köseoğlu, “Hamsi, istavrit, mezgit ve barbunya gibi balıklar çok olacak bu sene. Hamsiyi gören şaşırıyor. Eskilerden bildiğimiz hamsi on birinci ayda karaya kendisini atar. Bu sezon biraz erken oldu, bakalım ne gösterecek. Hamsinin boyu orta” dedi.

BALIKÇIDA HAMSİ FİYATI NE KADAR?

Balıkçı Kurtça Aydın ise bu yıl balıkçıların hamsiden umutlu olduğunu belirterek “Şu an hamsiyi 20 liradan satıyoruz. Havalar soğuduğu ve bollaştığı zaman 10-15 liraya satabiliriz. Samsun'da yerli hamsiyi iki gündür satıyoruz. Vatandaşın hamsiye talebi var. Vatandaşın bütün balıklara ilgisi var. Karadeniz deyince akla Samsun ve balık geliyor. Balık Karadeniz'de bol” diye konuştu.

BU YIL PALAMUT YOK MU?

Aydın, bu yıl palamut olmadığından dolayı kayıkların hamsiye çalıştığını ifade ederek, "Palamut olsaydı hamsi olmazdı. Geçen sene insanlar palamut yedi bu sene hamsi yesinler bol bol." ifadesini kullandı. Karadeniz'de avlanan hamsi tezgahlarda 15-20 lira arasında satılıyor.

HAMSİ TAVA TARİFİ

6 Kişilik

Hamsi tava tarifi Malzemeler:

1400 gr Hamsi

1,5 Yemek Kaşığı Tuz

4,5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği için)

6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

Hamsi Tava Tarifi Yapılışı

Hamsi tavaya dizilmeden önce iyice temizlenir. Sonra bol suyla yıkanır. Tuzlanıp süzgeçte 15 dakika bekletilir. Hamsi Tava yapılacak balıklar altıya bölünür.

Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ konur ve kızgın hale gelmesi beklenir. Altıya bölünen balıklardan ilk grubu mısır ununa bulanır. Hamsilerin kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire biçiminde tavaya dizilir. Balıkların bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevrilerek diğer yüzü de kızartılır.

Kalan yağ azar azar eklenerek diğer hamsiler de aynı şekilde kızartılmaya devam edilir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz