Hamilelerde korona vaka sayıları 2 kat arttı!

Hamilelerde korona vaka sayıları 2 kat arttı!
NotHaber

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener delta varyantı nedeniyle hamile hastalarda iki kat artış yaşandığını söyledi.

Koronavirüs salgını hamileleri olumsuz etkiliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener hamilelere “aşı olun” çağrısında bulundu. Korona olan anne adaylarında kayıpların daha fazla olduğuna dikkat çeken Şener, “Bu kötü sonuçların yaşanmaması için mutlaka gebelere, Kovid-19 aşılarını olmasını öneriyoruz. Aşıların şu aşamaya kadar gösterilmiş bir zararı yok” diye konuştu.

HAMİLELERDE KORONAYA YAKALANMA ORANI 2 KAT ARTTI

Şener, son haftalarda gebelerde Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında artış gözlendiği bilgisini vererek sadece geçen hafta görev yaptığı hastanenin Kovid-19 servislerine 7 hamilenin başvurduğunu aktardı. Şener, "Hamile hastalardan 4’ünü serviste, birinin ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Daha önceki aylara baktığımızda hamilelerde 2 ila 2,5 kat oranında bir vaka artışı var. Bunun temel nedeni delta varyantının yaygınlaşması ve bu grubun aşılanmamasından kaynaklanıyor" dedi.

“ANNE ADAYLARI AŞINDAN KORKUYOR”

Sağlık Bakanlığı’nın hamilelerin aşılanması konusunda ilk 3 ayı onların tercihine bıraktığını hatırlatan Prof. Dr. Şener, anne adaylarının korktukları için daha sonraki dönemlerde Kovid-19 aşılarını yaptırmadığını gözlemlediklerini anlattı. Hamilelik sürecinde yaşanabilecek Kovid-19 hastalığının yönetiminin zor olduğunu dile getiren Şener, “Hamile hastalarda diğer hastalarda kullandığımız gibi ilaç kullanmıyoruz. İlaçların, gebelik sürecinin tamamlanması ve anne adaylarına yan etkisi olabileceği gibi bebeğe de yan etkisi olabileceğinden dolayı temkinli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“HAMİLE KOVİD HASTALARINDA BEBEĞİN HER AN ÖLME RİSKİ VAR”

Şener, hamilelik sürecinde anne adaylarından, Kovid-19 aşılarıyla ilgili sosyal medyadan paylaşılan ve gerçeği olmayan bilgilere inanmamalarını, onun yerine Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki bilgileri takip etmelerini istedi. Yoğun bakımlarda hamilelerin de Kovid-19 tedavisi gördüğüne dikkati çeken Şener, "Gebe Kovid-19 hastasını entübe ederek solunum cihazına bağladığınız zamandan itibaren bebek her an ölüm riskini yaşamaya devam eder." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz