Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Marmaray’ı yeni havalimanına bağlayacak

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Marmaray’ı yeni havalimanına bağlayacak
NotHaber

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu Tünel Açma Makinesi Varış Töreni'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hattın 2022 yılı sonunda hizmete açılacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2 Tünel Açma Makinesi (TBM) Varış Töreni'nde “31,5 kilometrelik bu hattı 2022 sonunda halkımızın hizmetine açacağız" dedi. Metro hattı hizmete girdiğinde İstanbul Havalimanı ile Marmaray’ı birbirine bağlayacak.

BEŞ HATTA 91 KİLOMETRE METRO YAPIMI DEVAM EDİYOR

Karaismailoğlu, Olimpiyatköy istasyonundan 1 Mart'ta Halkalı durağı yönüne çalışmalarına başlayan 2 tünel açma makinesinin 5 bin 255 metrelik kazı yaparak M13 makas yapısına ulaştığını söyledi. Ulaştırma bakanlığının Marmaray ve Levent-Hisarüstü Metro Hattı ile birlikte İstanbul'daki metroların toplam uzunluğunun 80 kilometreye ulaştığı bilgisini veren Karaismailoğlu, toplam uzunluğu 91 kilometreye ulaşan 5 hatta ise yapım çalışmalarının 7 gün 24 saat esasıyla devam ettiği söyledi.

İSTANBUL’DA 2023’TE 354,3 KİLOMETRE RAYLI SİSTEM OLACAK

Bahsi geçen 5 hat dışında 4 kilometrelik Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem Projesi'nin çok yakında temelini atacaklarının altını çizerek, "Ayrıca toplam uzunluğu 8,3 kilometre olan Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projesinin inşai faaliyetlerine geçmek üzere adımlarımızı atıyoruz. Böylece, toplam uzunluğu 103,3 kilometreye ulaşan 7 projemiz tamamlandığında şu an 251 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağının toplam uzunluğu, 2023'te 354,3 kilometreye yükselecek." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz