Halk TV'nin afet bölgesindeki yayınına baskın

Halk TV'nin afet bölgesindeki yayınına baskın
NotHaber

Halk TV'nin Muğla'da orman yangınlarıyla ilgili gerçekleştirdiği canlı yayına bir grup tarafından baskın yapıldı.

Halk TV'nin orman yangınlarının devam ettiği Muğlanın Marmaris ilçesinde yaptığı canlı yayın bir grup tarafından basıldı. Yayını basan 5 kişilik grup "Burada yalan söylüyorsunuz" diyerek şiddet kullanıp yayına müdahalede bulunmak istedi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla’da orman yangınlarından etkilenen Marmaris'n İçmeler Mahallesi'nde bir parkta yayın yapan Halk TV ekibine saldırı oldu. Gazeteci Gökmen Karadağ’ın programı sırasında bir grup tarafından provokasyon yapıldı. Yayın ekibine saldıran 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

‘’GEREKİRSE SABAHA KADAR BURADAYIZ’’

Karadağ’ın konukları gazeteciler İsmail Saymaz ve Murat Ağırel saldırıya tepki gösterdi. Saymaz, “Kışkırtılmış grupların saldırısı bizi durduramayacak. Gerekirse sabaha kadar burada canlı yayın yaparız” diye tepkisini belirtti.

GAZETECİLERE TEHDİT

Gazeteci Ağırel ise şunları söyledi: “Bu gibi durumlarda söylenecek sarf edilecek söz çok az. Buraya dışarıdan arkadaşlar 'bir saniye biz de konuşmak istiyoruz' diye girince ben güvenlik güçleri müdahale edecek diye düşündüm.' biz de birşeyler söylemek istiyoruz' deyince biz de tabi ki buyurun burası HalkTV zaten. Gelin buyurun oturun konuşalım. Siz de anlatın. Yanlış söylediğimiz ne varsa siz de anlatın dedik. Gruptan bir kişi 'eğer siz bu yayına devam ederseniz ve söylediklerinizin yanlış olduğunu düşünürsek size bu yayını yaptırmayız' dedi. Bu iş fikrini beyan etme değil, bir tehdittir. Bu, buradaki gazetecilere tehdittir. Buradaki gazeteciler, vekiller bu tehditlere boyun eğecek insanlar değiller."

''BASIN SUSMAZ, SUSTURULAMAZ''

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Halk TV'nin Muğla'daki yayınına yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu: Halk TV’ye yönelik 5-6 kişinin yaptığı baskının, düşünce ve basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkına “ağır darbe” olduşunu söyleyen TAŞCI sözlerine şöyle devam etti:

“RTÜK eliyle halkın haber alma özgürlüğünün 'sansürlenmeye' çalışıldığı bu günlerde, HALK TV canlı yayınının basıldığına üzülerek tanık oluyoruz. Bu baskın doğrudan doğruya düşünce ve basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına ağır bir darbedir. Bu saldırı, iktidar eliyle Türkiye'de yaratılan kutuplaşma ve gerilim politikasının bir sonucudur. Bilinmeli ki, böylesi faşizan saldırılar özgür basını hiç susturamadı. Halkın gerçekleri öğrenmesi uğruna gazeteciler can verdiler ama halka gerçeğin haberini vermekten yine de geri durmadılar. Basını susturmaya tarihte uğraşan çok iktidarlar, siyasetçiler, çevreler olmuştur ancak tarihte bunu başarabilen hiç olmamıştır! Basın susmaz, susturulamaz. HALK TV'ye; yayındaki değerli konuk ve gazetecilerin doğrudan doğruya yaşamlarına dönük saldırıyı esefle kınıyorum.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz