Gri kategorideki terörist İran sınırında yakalandı!

Gri kategorideki terörist İran sınırında yakalandı!
NotHaber

Gri kategoride bulunan PKK terör örgütü üyesi İslam Biliz, MİT ve Jandarma’nın ortak operasyonuyla İran sınırında yakalandı.

Gri kategoride yakalanan Teröristler listesine bir yenisi daha eklendi. 2015 yılında PKK/KCK'ya katıldığı tespit edilen 'Şiyar Erzurum' kod adlı terörist İslam Biliz İran sınırında ele geçirildi.

SALDIRI SABOTAJ EĞİTİMİ ALDI

Irak'ın kuzeyindeki kamplarda 'saldırı' ile 'sabotaj' eğitimi alan, terörist Biliz, MİT ve Jandarma’nın ortak operasyon Türkiye’ye getirildi. Terörist Biliz'in Erzurum'un Karayazı ilçe kırsalının yanı sıra İran'da da faaliyet gösterdiği saptandı.

KUZEY IRAK’A HAVA HAREKÂTI

Öte yandan TSK, Irak kuzeyine yönlik operasyonlarınız yoğun şekilde sürdürüyor. Bölgeye dün düzenlenen hava harekâtında PKK/KCK terör örgütüne ait bir portatif radar tahrip edilmişti.

Yine bölgeye dün gerçekleştirilen operasyonlarda, dört mağara kullanılamaz hale getirilmiş; üç adet el yapımı patlayıcı madde, bir adet ana imla hakkı olmayan uzaktan komutalı alpha fire düzeneği, bir adet VS-50 anti-personel mayın, 10 adet GKM, iki adet 60 mm’lik havan mühimmatı, sekiz çuval havan mühimmatı, çuval içinde muhtelif sayıda roket, Doçka uçaksavar makinalı tüfek mühimmatı, hafif silah mühimmatı ile muhtelif malzeme tespit ve imha edilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz