Gözler kabine toplantısında! Gündemin ana maddesi yüz yüze eğitim

Gözler kabine toplantısında! Gündemin ana maddesi yüz yüze eğitim
NotHaber

Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Pazartesi günü yapılması gerekirken bugüne ertelener toplatınnın ana günem maddesiyüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı. Doğal afetler ve Afganistan'daki son durum da toplantıda ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 13.30'da toplanacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM KARARI ÇIKMASI BEKLENİYOR

Pazartesi günü yapılması gerekirken bugüne ertelenen ve bir aylık aranın ardından gerçekleştirilecek toplantının ana gündem maddesi yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları.  2021-2022 eğitim öğretim döneminin yüz yüze başlamasıyla ilgili kararın bugün çıkması bekleniyor.

Bu çerçevede öğretmenler ve okullarda görev yapan diğer personelle öğrenci velilerinin aşılarının tamamlanması ya da düzenli PCR testi sonucu ibraz etmelerine dönük uygulamanın başlatılması ele alınacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SUNUM YAPACAK

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir televizyon programında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'le konunun detaylı olarak görüşüleceğini açıklamıştı. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: "Kabine toplantısında kendisi bize sunumunu yapacak ve bu da o konular arasında yer alıyor aynı zamanda aşılarla ilgili çalışmalar yine bu konular arasında yer alıyor. Tabi temennimiz o dur ki Yüz yüze eğitime geçebilmek. Yani bu konuyla ilgili Mahmut bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa biz de kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz çünkü çocuklarımız okullarına hasret kaldılar."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz