Gençlerle buluşan Erdoğan: Üniversitede özgürlüğü kısıtlamak diye bir derdimiz yok

Gençlerle buluşan Erdoğan: Üniversitede özgürlüğü kısıtlamak diye bir derdimiz yok
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri çerçevesinde Milli Kütüphane’de gençlerle buluştu.

Milli Kütüphane’de gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Öncelikle gençlere Kanal İstanbul’u anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul'la ilgili hedefimiz birinci derecede, çevre tehdidinin ortadan kaldırılması. İkincisi, İstanbul'da bugüne kadar yaşanmış bütün kazalardan büyük oranda kurtulmak. Üçüncüsü, çok daha sağlıklı bir deniz trafiğini sağlamak" diye konuştu.

AKADEMİK ÖZGÜRLÜĞÜ KISITLAMA DERDİMİZ YOK

Gençlerin ‘üniversitede akademik özgürlük’le ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Türkiye'de şu anda akademik özgürlüğün olmadığı herhangi bir üniversite filan söz konusu değil. Bizim herhangi bir üniversitede oradaki özgürlüğü kısıtlamak veyahut da onların özgürlük alanını daraltmak diye bir derdimiz yok" dedi.

ŞOV YAPMAK UĞRUNA MARMARA’NIN GELECEĞİYLE OYNAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Marmara Denizi’ndeki müsilaj felaketine de değinen Erdoğan, ““Marmara Denizi müsilajdan tamamen kurtarılana dek çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir" şeklinde konuştu. İsim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Şov yapmak uğruna kimsenin İstanbul'un ve Marmara'nın geleceğiyle oynamaya hakkı yoktur" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz