Gardaş yardıma devam edecek

Gardaş yardıma devam edecek
NotHaber

Azerbaycan, yangın felaketiyle mücadele eden Türkiye’ye 200 itfaiyeci daha göndereceğini açıkladı. Halihazırda 510 personel, bir amfibi uçak, bir helikopter ve 93 itfaiye aracı Türkiye’de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Türkiye ile Azerbaycan’ın “Bir millet iki devlet” şiarına dayalı ilişkisi, yangın felaketinde iyice pekişti. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Azerbaycanlı itfaiyeci ve kurtarma ekiplerinin, yangınlar tamamen söndürülene kadar Türk kardeşlerinin yanında olacağını söyledi. Haydarov, yerel haber ajanslarından APA'ya yaptığı açıklamada, bakanlığa bağlı ekiplerin Türkiye'de yangınla mücadele çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

ALİYEV’DEN DÜZENLİ TALİMAT

Türkiye'deki orman yangınlarındaki durumun Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ilgi odağında olduğunu bildiren Haydarov, gelişmelerin günlük ve düzenli olarak cumhurbaşkanına rapor edildiğini, kendisinden kardeş ülkeyi desteklemek için düzenli olarak yeni talimatlar aldıklarını aktardı.

Haydarov, kendisinin de gün içerisinde Türk hükümet yetkilileriyle durumu müzakere ettiğini ve buna uygun adımlar attıklarını belirterek, Türkiye'ye giden yardımcısı Etibar Mirzeyev'in yangının söndürülme sürecinin koordinasyonunda Türk yetkililerle birlikte çalıştığını kaydetti.

200 İTFAİYECİ DAHA GELİYOR

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 510 personel, bir amfibi uçak, bir helikopter ve 93 itfaiye aracının Türkiye'deki yangın söndürme çalışmalarında yer aldığını belirten Haydarov, “Cumhurbaşkanı Aliyev'in talimatı üzerine 200 itfaiyeci daha Türkiye'ye gönderilecek. Biz bir millet iki devletiz” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz