Galata Kulesi fotoğraflarına özgürlük! MOBESE direği kalkıyor

Galata Kulesi fotoğraflarına özgürlük! MOBESE direği kalkıyor

İstanbul'un simge yapılarından tarihi Galata Kulesi’nin önüne 2018 yılında dikilen MOBESE direği, fotoğraf kadrajlarını bozduğu gerekçesiyle kaldırılıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya direğin başka bir yere taşınması için talimat verdi.

Tarihi Galata Kulesi’nin önüne 2018 yılında dikilen MOBESE direğinin yeri, fotoğraf kadrajlarını bozduğu için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatıyla değiştiriliyor. İstanbul’un simgelerinden biri olan Galata Kulesi’nin tümünün kadraja sığdığı fotoğrafların birçoğu Beyoğlu’ndaki Büyük Hendek Caddesi’nden çekiliyor.

SOSYAL MEDYADA DA GÜNDEM OLDU

Caddeden çekilen fotoğrafların tümünde ise Galata Kulesi’nin önündeki MOBESE direği kadrajda yer alıyor. Her gün binlerce kişinin çektiği fotoğrafta görüntü kirliliği oluşturan MOBESE direği, gelen şikayetler üzerine kaldırılıyor. Sosyal medyada da gündeme oturan konunun çözümü için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın talimat verdiği  ve direğin yerinin değiştirilmesini istediği bildirildi.

BAŞKA BİR YERE TAŞINACAK

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, MOBESE’nin kaldırılacağını belirterek “Galata Kulesi’nin önündeki MOBESE kamerasının aynı amaca hizmet edecek şekilde başka bir yere taşınmasına karar vererek, kulemizin manzarasının da korunmasına özen gösteren İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya ve kültürel mirasımıza sahip çıkan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz