FOX TV'den tepki çeken konuk tercihi! 6-8 Ekim'in yıl dönümünde Başak Demirtaş'ı ağırladılar

FOX TV'den tepki çeken konuk tercihi! 6-8 Ekim'in yıl dönümünde Başak Demirtaş'ı ağırladılar

Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının 2'si polis 37 kişinin katlettiği olayların 7. yıl dönümünde FOX TV, Demirtaş'ın karısı Başak Demirtaş'ı canlı yayına çıkardı. İsmail Küçükkaya'nın bu konuk tercihi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Türk toplumunun hafızasına acı dolu hatıralarla kazınan 6-8 Ekim 2014 Olayları'nın 7. yıl dönümünde FOX TV büyük bir skandala imza attı. Terör yandaşlarına yaptığı "Sokağa çıkın" çağrısıyla 37 vatandaşın hunharca katledildiği olayların fitilini ateşleyen dönemin HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın karısı Başak Demirtaş, bu hassas günde İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk çağrıldı.

BAŞKA KONUK MU YOKTU?

Programda Başak Demirtaş, terör soruşturmasından 5 senedir tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş’ın mağdur edildiğini ve haksızlığa uğradığını nü sürerken hükümete yönelik sert suçlamalar yöneltti

Ayrıca terör iltisakı yüzünden czavevinde bulunan birçok isme de selam gönderen Demirtaş'ın böyle hassas bir günde konuk olarak tercih edilmesi vatandaşları büyük tepkisini çekti. Birçok sosyal medya kullanıcısı FOX TV ve Küçükkaya'nın resmi hesaplarına "Çıkaracak başka konuk bulamadınız mı" diyerek tepki gösterdi.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARINA İŞKENCE EDİLDİ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokaklara çıkan eli kanlı katillerin, 35 ilde düzenlediği gösterilerde 2 polis şehit olurken 35 sivil de hayatını kaybetti. Olaylarda 435'i sivil, 326'sı güvenlik görevlisi olmak üzere 761 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı'nda et dağıtmak isteyen Yasin Börü ve üç arkadaşı, bir grubun silah, taş, sopa ve kesici aletli saldırısına uğramaları sonucu sığındıkları binanın üçüncü katında linç edildi. DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla binadan atılan gençlerin cesedine dahi işkence yapıldı. Ahmet Dakak'ın başı taşla ezildi, 16 yaşındaki Börü'nün üzerinden arabayla geçildi. Cesetleri yakılan ve tanınmayacak hale gelen çocuklar, aileleri tarafından güçlükle teşhis edilebildi.

Olaylardan şans eseri yaralı kurtulan ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesine tanıklık ettiği için psikolojisi bozulan Yusuf Er, Diyarbakır dışındaki bir hastanede tedavi gördü.

Olaylarda uzun namlulu silah, molotofkokteyli, havai fişek, taş ve sopalarla kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların evlerine, iş yerlerine ve araçlarına zarar verildi.

KANLI EYLEMLERİ "DİRENİŞ" DİYE TANIMLAMIŞTI

HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde 12 dosya açılmış durumda. Pek çok suçtan hapis cezasına çarptırılan Demirtaş, 142 yılla yargılanıyor. Yasin Börü ve 36 insanın vahşice katledildiği 6-7 Ekim olaylarının fitilini ateşleyen Demirtaş'ın, 'Haftalardır direnen halkımıza teşekkür ediyoruz. Hep birlikte direnmeye devam edeceğiz' sözleri hafızalara kazındı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz