Filistin polisi Türkiye’de eğitim alacak!

Filistin polisi Türkiye’de eğitim alacak!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan, Türkiye ile Filistin arasında güvenlik ve iş birliğini sağlayan karar resmi gazetede yayımlandı.

Türkiye’nin İsrail işgali altındaki Filistin’e desteğinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye ile Filistin arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması yürürlüğe girdi. Anlaşmanın onaylanmasına ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

FİLİSTİN KOLLUK KUVVETLERİ TÜRKİYE’DE EĞİTİM ALACAK

Anlaşmaya göre Türkiye’deki Polis Akademisi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde Filistin kolluk kuvvetleri eğitim alacak. Ayrıca, anlaşma kapsamında Türkiye, Filistin emniyet ve sahil güvenlik birimlerine kapasite artırıcı araç, eğitim, teknik yardım ve malzeme yardımında bulunabilecek.

TERÖR VE DİĞER SUÇLARDA BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILACAK

Anlaşmanın maddeleri arasında terör, organize suçlar, göçmen kaçakçılığı ve uyuşturucuyla ilgili sınır aşan suçlarla mücadele ile işbirliği de var. Türkiye ve Filistin, terör örgütleri, terörizmin finansmanı konularında bilgi, istihbarat paylaşımı yapacak. Ayrıca iki ülke içişleri bakanlıkları arasında terörle mücadele ve sınır aşan suçlarla mücadelede bilgi, tecrübe değişimi yapacak. Taraflar, birbirlerinin menfaatine olduğunu düşündürecek gerekçeler olduğu takdirde bu konularda bilgi aktarımında yapabilecek.

DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI KIRAN: "İSRAİL'E KARŞI BİR KARAR DEĞİL"

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda 5 Şubat 2020’de yapılan görüşmelerde muhalefet milletvekillerinin “Bu anlaşma Filistin güvenlik güçlerini İsrail’e karşı yetiştirmeyi mi amaçlıyor?” sorusuna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Hayır, İsrail’e karşı değil, amaç Filistin güvenlik makamlarının kurumsal kapasitesi güçlendirmek” yanıtını vermişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz