FETÖ'ye "Zaman Gazetesi" tokadı! Kirli tuzak tahkimden döndü

FETÖ'ye "Zaman Gazetesi" tokadı! Kirli tuzak tahkimden döndü

2016 yılındaki kayyım atamasından önce Zaman Gazetesi'nin de içinde olduğu Cihan Medya Dağıtım Şirketi'ni Belçika'da kurulmuş bir şirkete aktaran FETÖ, bu yolla Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmeyi planlıyordu. Ancak ABD'deki tahkim mahkemesi kirli tuzağı görerek Türkiye'yi haklı buldu, FETÖ'cüleri hüsrana uğrattı.

 

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (Fetö), Türkiye'yu kurduğu bir kirli tezgah ayağına dolandı. Türkiye'ye kurdukları kumpas planlarını çok önceden sinsice planlamasıyla bilinen FETÖ Zaman Gazetesi'nin de bağlı olduğu Cihan Medya Dağıtım Şirketi'ne yönelik Mart 2016'daki kayyum kararından aylar önce, şirkete ait mal varlıklarını usulsüz olarak yurt dışında kurdukları Belçika'da bulunan paravan şirkete aktardı.

Böylece uzun vadede Türkiye'deki şirkete el konulması ihtimaline karşı atılacak uluslararası adımlar için bir nevi önlem alacaklarını düşündüler.

AZILI FETÖCÜLER YÖNETİM KADROSUNDA

Belçika merkezli Cascade Investments NV isimli şirket, 2006 yılında paravan olarak kuruldu. Şirketin yönetim kurulunda Belçika Türk İşadamları Derneği (BETİAD) üyesi Kenan Sezer, Mustafa Ünal, İskender Kapaklıkaya, Hüseyin Şahin, Ahmet Tanrıkulu, Ali Aktan, Musa Soydemir, Kemal Soydemir gibi isimler yer alıdı. Şrikete daha sonra Orhan Azizoğlu da ortak oldu. FETÖ'nün medya ayağına yönelik operasyonların ivmesini arttırdığı 2015 yılında, aktarılan hisselerin sayısal oranı neredeyse yüzde 100'e ulaştı.

126 MİLYON DOLAR TALEP ETTİLER

FETÖ'cülerin Belçika'daki paravan şirketi, kayyum atanan Cihan Medya Dağıtım'ın Zaman Gazetesi binasının da içinde olmasından dolayı, el konulan mal varlıklarının kendi şirketine ait olduğunu iddia etti. İşte bu paravan şirket, tahkim kurallarının uygulanmasını talep ederek ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkların Çözüm Merkezi'ne (ICSID) başvurdu. Cihan Medya Dağıtım'a haksız yere el konulduğunu öne süren şirket, Türkiye'nin 126 milyon euro tazminat ödemesini talep etti.

EMSAL KARAR ALDIRIP MALLARINI KURTARMAK İSTİYORLARDI

Bu noktada Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi'nin vereceği karar emsal niteliği taşıyacaktı. FETÖ'cüler lehte çıkacak bir karar sayesinde Türkiye'de el konulan diğer mal varlıklarını da talep edebilmenin yolunu açmayı planlamışlardı. Ancak hüsrana uğradılar.

Kuruluş, dosyayı inceledi ve FETÖ'nün kirli oyununu gördü. FETÖ'nün paravan şirketinin 126 milyon euro tazminat talebini reddetti. Türkiye'yi haklı bulan merkez, mahkeme masraflarının büyük bir kısmının da FETÖ'cüler tarafından ödenmesine hükmetti

ZAFERİ AVUKAT İNAL MÜJDELEDİ

Davada Türkiye'nin avukatlığını yapan Mustafa Doğan İnal kazanılan haklı zafere ilişkin sosyal medyadan açiılama yaptı

"Lexist olarak güzel bir haber vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti avukatı olarak, FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin ülkemiz aleyhine Washington'da açtığı, ilk olma özelliğini taşıyan tahkim yatırım davasını kazandık. Ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ALTUN: TERÖRÜ KAYNAĞINDA KURUTMAYA DEVAM

Bir açıklama da İletişim BaşkanI Fahrettin Altun'dan geldi. Avukat İnal'in açıklamalarını alıntılayan Altun, kararın, Türkiye'nin terörle mücadelesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Fahrettin Altun, "Emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Milletimizin selameti, ülkemizin birliği, dirliği, istiklâli ve istikbali için terörün her türü ile mücadele edeceğiz. Terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz