Faik Öztrak: Erdoğan can yerine cüzdan tercihinde bulundu!

Faik Öztrak: Erdoğan can yerine cüzdan tercihinde bulundu!
NotHaber

Kurban Bayramı tatilinde artan vaka sayılarını değerlendiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, artıştan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutarak “Erdoğan can yerine cüzdan tercihinde bulundu” dedi.

 

Bayramın sonunda yeniden Salgınla yüzleşmek zorunda kaldık. On günlük bayram tatilinde hükümet salgını unuttu, millete de unutturdu. Plajda, mesire yerlerinde maske de mesafe de kalmadı. Sonuç, temmuz başında 4 binlere kadar düşen vaka sayısı dün itibariyle 14 binin üzerine çıktı. Dünyada en yüksek günlük vaka sayısına sahip on beş ülkeden biri yeniden olduk.

FAİK ÖZTRAK: TÜİK KORONA RAKAMLARINI AÇIKLAMIYOR

Rakamların açıklanmadığını savunan Öztrak, “TÜİK hala 2020 ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini yayımlayamıyor. Yine hastane yatış sayıları üç haftadır her ne hikmetse açıklanmıyor. Diğer taraftan bugüne kadar aşı yaptıranlardan kaçı Koronavirüse yakalandı, bunlardan kaçı Çin aşısı, kaçı Alman aşısı olduğu, kaçı hastaneye yatırıldı, kaçı yaşamını yitirdi? Bunları öğrenmek de milletimizin hakkı” dedi.

“ERDOĞAN ŞAHSIM HÜKÜMETİ NÜFUSUN YÜZDE 20’SİNE İKİ DOZ AŞI YAPAMADI”

“Aşılamada neden hızımız düştü?” diye soran Faik Öztrak, “Şu ana kadar nüfusumuzun ancak yüzde 20’sini iki doz aşılayabildik. İsrail’de nüfusun yüzde 61’i, Kanada’da yüzde 55’i, ABD’de yüzde 49’u, AB’de yüzde 46’sı iki doz aşılandı. Salgının başından bu yana milletimiz canıyla cüzdanı arasına sıkıştırıldı, Erdoğan şahsım hükümeti nüfusun yüzde 50’sini iki doz aşılayamadı. Can yerine cüzdan tercihinde bulundu ve bir kez daha kontrolsüz bir şekilde açıldık” dedi.

“SONBAHARDA BÜYÜK YIKIM OLACAK”

Salgında sonbahar uyarısı yapan Öztrak, “Şimdi, dördüncü zirvenin hemen başında olduğumuzu söyleyen bilim adamları var. Aşılama ve tedbirlere gereken özen gösterilmezse Eylül-Ekim aylarında yeni bir kapanma yaşanırsa bunun yaratacağı ekonomik ve sosyal yıkım çok daha büyük olacaktır” şeklinde konuştu. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz