Evleri yanan köylülere müjdeli haber!

Evleri yanan köylülere müjdeli haber!
NotHaber

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orman yangınında hasar gören evlerin ihalelerinin yapıldığını, 1 yıl içinde yeni evleri teslim edeceklerini duyurdu.

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya ve Muğla’daki orman yangınlarında hasar gören yapıların projelerinin tamamlandığını, yakında inşa aşamasına geçeceklerini duyurdu.

ORMAN YANGININDA 2 BİN 516 YAPI HASAR GÖRDÜ

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, Antalya ve Muğla'da 2 bin 516 bağımsız yapının acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu, bin 100 binanın ise yıkımını tamamladıkları açıkladı.

KÖYLÜLERİN YENİ EVLERİ 1 İÇİNDE İNŞA EDİLECEK

Yangında evleri tamamen yanan vatandaşlara 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yaptıklarına hatırlatan Kurum, “Bin 305 konut ve 600 ahırın projesi yapıldı. Bin 100 konut ve 600 ahırın da ihaleleri yapıldı” bilgisini verdi.

KÖYLÜLERE ÖDEME KOLAYLIĞI YAPILACAK

Konutların cami, depo, ahır ve alanların inşa çalışmalarına eş zamanlı devam edildiğini anlatan Kurum, “Söz verdiğimiz üzere bir yıldan daha kısa sürede vatandaşlarımıza yapıları teslim edeceğiz. Nasıl ki depremlerde, sellerde evleri hasar gören, yıkılan vatandaşlarımız için ucuzluk ve uzun vade gibi her türlü ödeme kolaylığını sağlıyorsak Antalya ve Muğla'da da afet bölgelerinde aynı uygulamayı yapacağız. Maliyetlerden yüzde 40-50 oranında indirim yapılacak. Çıkan tutarı vatandaşlarımız ilk iki yılı ödemesiz olmak üzere 18 yılda ödeyebilecek. Ödemeler faizsiz olacak ve eşit taksitlerle geri ödenecek” diye bilgi verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz