Eşi evden kovdu! Cezası 40 gün dağ başında zurna çalmak!

Eşi evden kovdu! Cezası 40 gün dağ başında zurna çalmak!

Emekli olduktan sonra baba mesleği zurnacılığa merak saran Hüseyin Güler, evde zurna çalmaya başlayınca rahatsız olan eşi Nilüfer Güler tarafından 40 gün dağda zurna çalma cezası aldı.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Güler (67), 2004 yılında emekli olduktan sonra baba mesleği zurnacılığa merak sardı. Evde zurna çalan Güler'in çıkardığı uzun süreli ve yüksek sesten, komşuları ve 46 yıllık hayat arkadaşı Nilüfer Güler (61) rahatsız oldu. Bunun üzerine eşi tarafından 40 gün dağda zurna çalma Cezası alan Güler günlerinin bitmesini bekliyor.

EMEKLİ OLUNCA BABA MESLEĞİ MERAK SALDI

Nazilli ilçesi kırsal Işıklar Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Güler, 2004 yılında emekli olduktan sonra babası ve ağabeyinin de mesleği olan zurnacılığa merak sardı. Evde zurna çalan Güler'in çıkardığı uzun süreli ve yüksek ses nedeniyle 46 yıllık hayat arkadaşı Nilüfer Güler ve komşuları durumdan rahatsız oldu. Bu nedenle eşiyle sık sık kavga eden Nilüfer Güler, Hüseyin Güler'in evde zurna çalmasını yasakladı. Güler, eşine 40 gün dağda zurna çalma cezası verip, "Ancak seni o şekilde affederim" deyip evi terk etti. 2 Eylül'den bu yana mahallesinin yakınındaki dağlık alanda gündüzleri zurna çalan, geceleri ise evine dönen Hüseyin Güler, 40 günün sonunda eşinin kendisini affetmesini bekliyor.

“ZURNA ÇALMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Pandemi sürecinde evinin balkonunda zurna çaldığı fotoğraflarının olduğunu belirten Hüseyin Güler, "Müzisyen bir aileden geliyorum. Babam ve ağabeyim zurnacıydı. Zurna çalmayı ben de çok seviyorum. Hatta bazen çalarken duygulanıp gözlerimden yaşlar geldiği oluyor. Emekli olduktan sonra evde zurna çalmaya başladım'' dedi.

JANDARMADAN İZİN ALDI

Zurnanın sesinden rahatsız olan eşinin tüm uyarılarına rağmen evde çalmaya devam edince kendisine ''Git zurnanı dağlarda çal'' diyerek 40 gün ceza verdiğini söyleyen Güler, jandarmadan izin alarak çalışmalarını yaptığını böyle anlattı: ''Ben de jandarmadan izin alarak çalışmalarımı bu noktada yapıyorum. Cezamın yarısı bitti. 40 gün dolduğunda beni affeder mi? Bilmiyorum. Affederse kendisine teşekkür edeceğim ama affetmezse dağlarda çalmaya devam edeceğim."

CEZASI 40 GÜN DAĞ BAŞINDA ZURNA ÇALMAK

Eşine kızdığı için verdiği cezanın ardından Kuşadası'nda yaşayan kızının yanına giden Nilüfer Güler, "Eşim tüm uyarılarıma rağmen, evde zurna çalmaya devam etti. Zurna sesinden benim gibi komşularım da rahatsız oldu. Eşime 40 gün böyle bir ceza verdim" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz