Erzurum’da dolu yağışı sonrası yollar beyaza büründü!

Erzurum’da dolu yağışı sonrası yollar beyaza büründü!
NotHaber

Erzurum'da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli dolu, cadde ve sokakları önce bembeyaza bürüdü ardından su taşkınlarına yol açtı. Ceviz büyüklüğündeki doludan kaçan vatandaşlar sığınacak yer aradı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıların ardından Erzurum’da gerçekleşen şiddetli dolu yağışına vatandaşlar, tüm yapılan uyarılara rağmen hazırlıksız yakalandı. Kentte ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geldi. Ard arda çakan şimşekler geceyi gündüze çevirdi.

15 DAKİKADA ETRAFI BEYAZLATTI!

Dün akşam saatlerinde Erzurum kent merkezinde başlayan ve giderek hızını artıran dolu, yerini kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. Yaklaşık 15 dakika yağan dolu şehrin sokaklarını ve caddelerini beyaza bürüdü. Kent merkezindeki alt geçitlerin su ile dolması nedeniyle trafik akışı önemli ölçüde aksadı. Cadde ve sokaklar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı. Gecenin karanlığını ise art arda çakan şimşekler aydınlattı.

YAZ ORTASINDA “KARTOPU” OYNADILAR

Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle vatandaşlar kartopu oynadı bazıları da parklarda adını yazarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Adını doluya yazan Lokman Toptaş isimli vatandaş, "Yazın ortasında yağan dolu korkuttu. Her taraf beyaza büründü. Kışın kara adımızı yazdığımız gibi yazında doluya yazdık" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz