Erdoğan'dan net mesaj: Biden'a taviz yok!

Erdoğan'dan net mesaj: Biden'a taviz yok!
NotHaber

Cumhurbaşkan Erdoğan, NATO Zirvesi'nde görüştüğü ABD Başkanı Biden'a "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin" dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Erdoğan söyleşide kritik NATO Zirvesi'nden ABD Başkanı Biden ile gerçekleştirdiği görüşmesinin detaylarını paylaştı.

ANA GÜNDEM NATO ZİRVESİ

Toplantıda bir gazetecinin "F-35 savaş uçakları konusunda Türkiye’nin görüşlerinin değişmediğini Biden’a ilettiğinizi ifade ettiniz. ABD’nin F-35 konusunda görüşü değişti mi? Biden’dan aldığınız net yanıt ne oldu?" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin" dediğini aktardı.

TOP ARTIK BAKANLIKLARDA

Türkiye'nin F-35 konusunda üzerine düşeni yaptığını ve parasal olarak vermesi gerekenleri verdiğini belirten Cumhurbaşkanı, "S-400 ile ilgili olarak da biz sizden Patriot istedik, siz vermediniz; tam aksine üslerimizde bulunanları da aldınız. Dolayısıyla biz ne yapacaktık? Başımızın çaresine bakacaktık. Yakın markajda işleri takip etmemiz lazım. Biz bütün haklarımızın takipçisi olacağız. Savunma sanayisi ile ilgili tüm konuları, müşterek atabileceğimiz adımları görüşmeye devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve Savunma Sanayii Başkanımız muhataplarıyla görüşmek suretiyle bu süreci yürütecekler" ifadelerini kullandı.

BIDEN TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Yine bir soru üzerin Biden’ı olası Türkiye ziyaretinin henüz netmleşmediğini dile getiren Erdoğan "Takvim belirmedi ama takvimin sinyalleri ortaya çıktı. (Biden) dedi ki “Şu an aşırı yoğun programlarıma rağmen, bunları yoluna koyduktan sonra özellikle bir Türkiye seyahati yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu

Biden ile ilişkileri müttefikliğe ve stratejik ortaklığa yakışır şekilde sürdürmek arzusunda olduklarını da vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: "Amerika ile Suriye’den Libya’ya, terörle mücadeleden enerjiye, ticaretten yatırımlara kadar geniş bir yelpazede ciddi iş birliği potansiyeline sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki mevcut mekanizmaları işleterek bu potansiyeli tam manasıyla hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz