Erdoğan: Yoğun bir diplomasi yürütüyoruz

Erdoğan: Yoğun bir diplomasi yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'daki ve bölgedeki gelişmelere yönelik sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Açıklamada düzensiz göçler konusunda yoğun bir diplomasi yürütüldüğüne ilişkin bilgilendirmeler yer aldı.

İçindekiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından Afganistan'daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuna ilişkin bir açıklama paylaştı. Paylaşımında "Afganistan’daki gelişmeler ve düzensiz göç konusuyla ilgili uluslararası alanda yoğun bir diplomasi yürütüyoruz." ifadelerine yer veren Erdoğan, sözlerini "Bölgemizde istikrarı sağlamak, ülkemizi göç baskısına karşı korumak ve milletimizin huzurunu temin etmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz." cümleleri ile sonlandırdı.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı paylaşımda, haftasonu yaşanan diplomasi trafiğinde neler konuşulduğuna ilişkin bilgiler yer aldı. Toplam yedi görüşme gerçekleştirildiği bildirilen paylaşımdan aktarılan detaylar ise şöyle:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile 20 Ağustos Cuma günü yapılan görüşmede, göç konusunda iş birliğinin karşılıklı anlayış ve çıkarlara dayalı olarak ilerletilmesi gerektiği vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 21 Ağustos Cumartesi günü yapılan görüşmede, Afganistanda kurulacak yeni hükümetin Afgan halkının çeşitliliğini yansıtacak şekilde kapsayıcı ve temsil edici olması gerektiği söylendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 21 Ağustos Cumartesi günü yapılan görüşmede, Afgan düzensiz göçünün krize dönüşmeden bir an önce çözüme kavuşturulması noktasında Avrupa'ya önemli görevler düştüğü ifade edildi.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile 21 Ağustos Cumartesi günü yapılan görüşmede, ticari, askeri ve istihbari alanlarda ilişkilerdeki olumlu gidişattan memnun olduğumuz, terörle mücadele konusundaki iş birliğimizi de artırmamız gerektiği söylendi.

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Jhonson ile 22 Ağustor Pazar günü yapılan görüşmede, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği başta olmak üzere ilgili BM kuruluşlarının mali katkıları artırılarak daha etkin rol oynamalarıyla Afgan göç baskısının azaltılabileceği dile getirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile 22 Ağustos Pazar günü yapılan görüşmede, stratejik iş birliğimizi güvenlikten savunma sanayiine, turizmden ticarete kadar her alanda geliştirmeye devam edeceğimiz söylendi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile 22 Ağustos Pazar günü yapılan görüşmede ise AB üyelik müzakerelerinin yeniden başlatılmasına, 18 Mart Mutabakatı'nın bir bütün olarak hayata geçirilmesine yönelik beklentimiz yinelendi. Halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin ilave bir göç yükünü daha kaldıramayacağının altı çizildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz