Erdoğan: Yeni bir salgın an meselesi!

Erdoğan: Yeni bir salgın an meselesi!
NotHaber

Küresel Kovid-19 Zirvesi’ne video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni küresel bir salgının an meselesi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir küresel salgının ihtimal değil, sadece zaman meselesi olduğunu söyledi.

ZİRVEYE ABD BAŞKANI JOE BİDEN EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında, ABD Başkanı Joe Biden'ın ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen "Küresel Kovid-19 Zirvesi"ne bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırılgan ve dezavantajlı kitlelerin aşı, tanı, tedavi ve kişisel koruma araçlarına erişiminin desteklenmesi, hem evrensel sağlık hakkıdır hem ahlaki açıdan zaruridir” dedi.

HER AN BAŞKA BİR SALGIN ÇIKABİLİR MESAJI

Yeni bir küresel salgının ihtimal değil, sadece zaman meselesi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Bu nedenle, tespit edilen noksanlıkların giderilmesi de bir seçenek değil, siyasi bir sorumluluktur. Bu salgından çıkarılan dersler ışığında çok taraflı sistemi küresel sağlık tehditlerine karşı daha sağlam ve hazırlıklı hale getirmek, gelecek nesillere olan borcumuzdur” diye konuştu.

“TÜRKİYE, DÜNYAYA DESTEK VERMEYE HAZIR”

Erdoğan, Türkiye’nin Kovid-19'dan sonra her bakımdan daha güçlü bir dünya için sergilenecek gayret kulvarında yerini almaya hazır olduğunu mesajı verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz