Erdoğan ve Biden’dan zirve öncesinde samimi sohbet!

Erdoğan ve Biden’dan zirve öncesinde samimi sohbet!
NotHaber

NATO Zirvesi öncesi Erdoğan ve Biden ikilisinin samimi sohbetleri kameralara yansıdı.

Ve Kritik Nato Zirvesi, aynı zamanda Avrupa Birliği’nin de başkenti sayılan Brüksel’de başladı... Diplomasi rüzgarı esen zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok devlet başkanı ile peşi sıra görüşmeler gerçekleştirdi. İlk görüşmeyi Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yapan Erdoğan, daha sonra İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya geldi. Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın açılış törenindeki yakınlaşması dikkat çekti. TSİ 18.00'da görüşecek iki lider, aile fotoğrafı çekilirken bir araya gelip samimi bir sohbette bulundu.

TOPLAM 30 ÜLKE KATILIYOR

NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının oluşturduğu 30 ülkenin katıldığı NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı’na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eşlik ediyor.

ÇİN’İN YÜKSELİŞİ HEDEFTE

Zirvenin gündeminde ittifakın gelecek 10 yıllık yol haritasının belirlenmesi, NATO'nun stratejik konseptinin güncellenmesi, Çin'in yükselişi, son yıllarda gerileyen Rusya ile ilişkilerin durumu ve Ukrayna, siber tehditler, terörle mücadele, yıkıcı teknolojiler, iklim değişikliğinin güvenliğe etkileri ve Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılma kararı sonrası durum gibi konular bulunuyor. Joe Biden'ın sene başında ABD başkanı seçilmesinden sonra ilk kez katıldığı NATO Zirvesi'nde transatlantik ilişkileri de ele alınacak. Zirvenin bitiminde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyerek bilgi verecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz