Erdoğan ve AK Parti'yi hedef alan Cemal Emir mahkemelik oldu

Erdoğan ve AK Parti'yi hedef alan Cemal Emir mahkemelik oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Ceberut” diyen,  AK Partililer için de “Bunların kökünü kazıyacağız” ifadelerini kullanan CHP Etimesgut İlçe Başkanı Cemal Emir hakkında savcılığa 100’e yakın suç duyurusu yapıldı. Emir'e halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, Cumhurbaşkanı’na hakaret, AK Parti mensuplarına tehdit gibi suçlamalar yöneltildi.

 

CHP Etimesgut İlçe Başkanı Cemal Emir’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti üye ve seçmenlerini hedef alan sözleri mahkemeye taşınıyor.

"KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ" DEMİŞTİ

Partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığına getirilen Emir, seçim sonrası yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kasııtla “Bu ceberut adamı göndereceğiz” demiş, AK Partililere yönelik de “Bunların kökünü kazıyacağız. Korkutacağız, yıldıracağız ve susturacağız” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından Emir hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’na 100 civarında suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı.

Emir hakkında suç duyurusunda bulunan isimlerden biri olan AK Parti Etimesgut İlçe Başkanı Halil Hotaman’ın da şikayet dilekçesinde Emir hakkında, alenen halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, Cumhurbaşkanı’na, AK Parti teşkilat mensuplarına ve seçmenlerine hakaretlerde ve tehditlerde bulanmak suçlaması yöneltildi.

4 FARKLI SUÇ DUYURUSU

Emir’in yaptığı konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği aktarılan dilekçede, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, Cumhurbaşkanı’na hakaret, Hakaret ve Tehdit” suçlarından cezalandırılması istendi.

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan Hotaman, Cemal Emir’in, kendi seçmeninin gözünü daha ilk günden boyamak adına, bir siyasi parti temsilcisine yakışmayacak nitelikte ifadelerle Cumhurbaşkanı’na ve kendileri gibi düşünmeyen, siyasi olarak kendilerini desteklemeyen insanlara hakaret ve tehditlerde bulunduğunu belirtti.  Bu sözlerin de CHP ve yöneticilerinin topluma karşı besledikleri kin ve nefret duygularında geldikleri noktayı açıkça gözler önüne serdiğini dile getirdi

"AMACI YALANLARI UNUTTURMAK"

Diğer yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cemal Emir’in sözlerine destek verdi. Altay, Meclis’te Emir’in gündeme oturan sözlerinin hatırlatılması üzerine “Biz, AK Parti Genel Başkanı ile münakaşa etmeyeceksek niye siyaset yapıyoruz? Devlet, şefkat dağıtır. Devletin demokrasi dışı tutum ve davranışlarına karşı insanların laf etmesinden daha doğal bir şey yoktur. Cumhurbaşkanı kendisine ‘ceberut’ denmesini istemiyorsa o da muhalefete ve kendisinden olmayanlara karşı daha nazik bir dil kullanacak.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz