Erdoğan: Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu

Erdoğan: Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi oldu
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk çeyreğinde Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisinin Türkiye olduğunu söyledi.

Bir televizyon kanalına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin büyüme hızına işaret ederek “Yılın ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 7 oranında ekonomik büyüme gerçekleştirdi. Bu sayede Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduk” diye konuştu.

Ekonomik göstergelerin yılın ikinci çeyreğinde de yüksek oranda büyüme gerçekleşeceğine işaret ettiğine değinen Erdoğan, “Yatırım, istihdam, üretim, ihracat. Şu anda Türkiye bunları gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: FAİZLERİ DÜŞÜRMEMİZ ŞART

Büyüme devam ederse enflasyon tek haneli rakama iner mi?” sorusuna Erdoğan, “O bağlantıyı direkt olarak bu şekilde kuramayız. Bugün Merkez Bankası başkanımızla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart. Faiz yükünü yatırımların ve maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, büyük bir rahatlama dönemine inşallah girmiş olacağız” diye konuştu.

67 MİLYAR LİRA SOSYAL DESTEK

Koronavirüs salgını nedeniyle verilen sosyal desteklerin 67 milyar lira tutarında olduğunu aktaran Erdoğan, “400 bin firmanın, 8 milyon vatandaşın ve 848 bin esnafın faydalandığı uygun maliyetli kredilerin toplamı 315 milyar lira tutarında” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz