Erdoğan: Türk ekonomisi gücünü bir kez daha ispat etti!

Erdoğan: Türk ekonomisi gücünü bir kez daha ispat etti!
NotHaber

Büyüme verilerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 21,7 oranında büyümesini değerlendirdi. Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olduğunun altını çizen Erdoğan, “Büyüme rakamı Türk ekonomisinin dinamizmini, üretim gücünü ve dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir. Bu yeni gelişme ülkemizin bir üretim ekonomisine sahip olduğunu göstermektedir. Sanayi üretiminde İhracattaki başarımızın etkisiyle cari açığımız düşüşünü sürdürerek 30 milyar doların altına geriledi. İstihdam ise son 35 ayın en yüksek seviyesine ulaştı" diye konuştu.

“İHRACAT SON ÇEYREKTE YÜZDE 70 ARTTI”

Sanayi ve ihracat verilerini de değinen Erdoğan, “Sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 41 artarak, bu denli güçlü bir büyümenin gelişini önden haber vermiştir. Sanayi üretimimizin aylık olarak son 14 ayda 13 defa artmış olmasına özellikle dikkatlerinizi çekiyorum. İhracatımız ise ikinci çeyrekte yüzde 70 artarak, 55 milyar dolarla tarihimizin en yüksek çeyreklik performansını elde etti. İhracatın ithalatı karşılama oranı ikinci çeyrekte yüzde 74,9'dan yüzde 84,5'e yükseldi. Son 12 aylık ihracatımız tarihimizde ilk kez 200 milyar doları aştı. İhracattaki bu başarımızın da etkisiyle cari açığımız düşüşünü sürdürerek 30 milyar doların altına geriledi. İstihdam, salgın öncesi dönemi de geçerek son 35 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 29 milyonu aştı” dedi.

ERDOĞAN: 174 BİN KİŞİYE EK İŞ İMKANI ÖNGÖRÜYORUZ!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde konuşan Erdoğan, ekonomiye ilişkin öngörülerini şöyle sıraladı: “Bu yılın ilk 7 ayında düzenlenen yatırım teşvik belgeleri, yüzde 30'a yakın artarak, 6 bin 800'ü geçti. Bu yatırımların tamamı gerçekleştiğinde ise 174 bin kişiye ilave iş imkanı sağlamasını öngörüyoruz. Ekonomimizdeki bu olumlu gidişat 2021 yılının tamamını güçlü bir büyüme oranıyla kapatacağımıza işaret ediyor.” 

“VAKİT YATIRIM YATIRIM, ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM VAKTİDİR”

Bir dönem Türk ekonomisi hakkında karamsarlık pompalayan uluslararası kuruluşların, büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize etmeye başladığına dikkat çeken Erdoğan, “Vakit yatırım, üretim, ihracat ve istihdam için daha iştahlı davranma vaktidir. Her zaman bulamayacağımız çok ciddi bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizi yatırımın, üretimin ve ihracatın merkezi haline getirmekte kararlıyız. Bunun için başkaları ne yaparsa yapsın ne derse desin biz sadece işimize bakıyor ve hedeflerimize odaklanıyoruz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz