Erdoğan: THK’nın elinde orman yangınında kullanılacak uçak falan yok!

Erdoğan: THK’nın elinde orman yangınında kullanılacak uçak falan yok!
NotHaber

‘Orman yangınlarında THK’nın uçakları kullanılmıyor’ tartışmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Hava Kurumu’nun elinde orman yangınında kullanabilecek uçak falan yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Orman Yangınlarında Türk Hava Kurumu’nun (THK) yangın söndürme uçaklarının kullanılmama’ tartışmasına değindi. Erdoğan, muhalif söylemleri eleştirerek “Böyle bunların anlattığı gibi değil. Türk Hava Kurumunun uçakları varmış da… Neye göre söylüyorsun bunu? Neyi biliyorsun da söylüyorsun? Türk Hava Kurumunun şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanabilecek uçak falan yok” diye konuştu.

ERDOĞAN: UÇAK SAYISI 7’YE ÇIKACAK

THK Uçaklarıyla ilgili söylenenleri ‘uydurma’ olarak nitelendiren Erdoğan, “Ama bunlar duymaz uydurur kabilinden, uyduruyorlar. Burada 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında uçak sayımız 5-6'ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya'dan, Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Az önce yaptığımız görüşmeler neticesinde Azerbaycan da bir amfibik uçağını gönderecek ki bunlarla beraber uçak sayısı 6-7'yi bulacak” dedi.

“NE YAPTIĞIMIZI BİLMEDEN KONUŞUYORLAR?”

Orman yangınlarında kullanılan kara araçlarının sayısını da aktaran Erdoğan, “1080 arazözden bahsediyoruz dikkat edin. İşte bunlar, bunları bilerek konuşmuyor ki. Sanki hiçbir şey yok, biz sadece seyrediyoruz. 280 su tankeri, 2 bin 270 ilk müdahale aracı, 660 dozer, 1 yangın tankı aktif olarak devrede. 10 bin 550 itfaiye işçisi, 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede çalışıyorlar. 6 bin 440 orman muhafaza memuru 1140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadeleye devam ediyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA GEREKEN DESTEK VERİLECEK, MAĞDUR OLMAYACAKLAR”

Doğu Karadeniz’deki sel felaketlerinde olduğu gibi orman yangınlarından dolayı zarar gören vatandaşları da mağdur etmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Burada evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz