Erdoğan, teröre arka çıkan müttefiklerine kitapla yanıt verdi!

Erdoğan, teröre arka çıkan müttefiklerine kitapla yanıt verdi!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’nde görüştüğü liderlere "Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" adlı kitabı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesini anlatan kitabı ABD Başkanı Biden, İngiltere Başbakanı Johnson ve Almanya Başbakanı Merkel'e hediye etti. Kitapta Türkiye'nin YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle kararlı mücadelesi anlatılıyor
"Türkiye'nin Terörizmle Mücadelesi" adlı kitabın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile yaptığı baş başa görüşme sırasında masada bulunması da dikkati çekti.

KİTAP ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Kitap Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İngilizce hazırlandı. Kitap, YPG/PKK, FETÖ ve DEAŞ ile mücadelenin anlatıldığı üç bölümden oluşuyor.
Kitapta, Türkiye'nin müttefiklerinden beklentisinin, "egemenlik haklarına ve güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterilmesi, YPG/PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil bütün terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadelede somut bir biçimde yanında durulması" olduğu vurgulanıyor.

YPG/PKK BAĞLANTISI BELGELERİYLE ORTAYA KONUYOR

Son bölümde YPG/PKK terör örgütünün Türkiye'de ve Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılara yer veriliyor. Örgütün Suriye'de Kürtlere uyguladığı katliamlara, zulümlere ve yağmalara da işaret ediliyor. Çocukları zorla kaçırıp silah altına alması ve narkotik madde kaçakçılığı yapması başta olmak üzere işlediği insanlık suçlarına değiniliyor. Uluslararası raporlardan alınan örnekler ve belgelerle YPG/PKK bağlantısına ve Batı'nın YPG/PKK'ya desteği de anlatılıyor.
Öte yandan Türkiye’nin diğer terör örgütleri FETÖ ve DEAŞ ile olan mücadelesi de ayrıntılı bir şekilde kitapta yer alıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz