Erdoğan: Tank-Palet Fabrikası devletin malıdır!

Erdoğan: Tank-Palet Fabrikası devletin malıdır!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin ‘Tank-Palet fabrikasını Katarlılara sattınız’ iddialarını fabrikaya giderek her detayı tek tek anlatarak yanıt verdi.

 

CHP’nin ‘Tank-Palet Fabrikası’nı Katarlılara sattınız’ iddialarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bizzat fabrikaya giderek yanıtladı. Fabrika mülkiyetinin Hazine’ye ait olduğunu bir kez daha hatırlatan Erdoğan, “Fabrikanın tahsisi Milli Savunma Bakanlığı’nındır. Yani burası devletin malıdır, tapusu devlettedir, öyle de kalacaktır” dedi.

ERDOĞAN: FABRİKANIN İŞLETMESİ TAMAMEN TÜRK FİRMAYA AİT

Fabrikanın işletme yapısına da değinen Erdoğan, “Fabrikanın işletmesini üstlenen firma Türk firmasıdır. Burada çalışan işçilerin kadroları Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFALT’ta bulunmaktadır. Dolayısıyla fabrika kadrosundaki hiçbir çalışanımız hak kaybına uğramamıştır. Üretim, eskiden olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda askerlerin kontrolünde devam etmektedir. Fabrikayla ilgili her türlü denetim yetkisi Milli Savunma Bakanlığ’ına aittir” diye konuştu.

“KATARLILAR SADECE FİNANSAL ORTAKTIR”

Fabrikanın finansal yapısı hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Firmanın yabancı ortağı sadece finansal ortaktır. Hani Katar diyorlar ya! Katar, bu fabrikanın yüzde 49 ile finansal ortağıdır, yüzde 51 Türk ortaklara aitti. O ortak da ülkemizin demir-çelikte en önemli firmalarından biri olan Tosyalı Holding’dir” diye konuştu.

“KİM SATILDI DİYORSA YALAN SÖYLÜYORDUR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yalan söylemekle itham eden Erdoğan “Her kim bu fabrikanın satıldığını, hele hele yabancılara satıldığını iddia ediyorsa bilin ki yalan söylüyordur” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz