Erdoğan: Seçim 2023’te olacak

Erdoğan: Seçim 2023’te olacak
NotHaber

Partisinin meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 2023 yılında yapılacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca ithamlarla suçlanan Soylu ve Yıldırım’a da sahip çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erken Seçim çağrısını yanıtladı. Erdoğan, “Seçimin 2023'te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen, erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açık. Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'te olacak” diyerek tartışmaları sonlandırdı.

SOYLU VE YILDIRIM’A DESTEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Binali Yıldırım'a destek veren Erdoğan, Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık olduğunu söyledi.
“Suç örgütleriyle mücadelede içişleri bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” diye soyluya destek veren Erdoğan, Binali Yıldırım’ın oğlu üzerinden hedef alınmasını da asıl niyeti gösteren bir başka işaret olarak gördüğünü söyledi. Erdoğan “Bu tezgâhı da Allah'ın izniyle bozacağız'' şeklinde konuştu.

“MUHALEFETE BURADAN EKMEK ÇIKMAZ”

Organize suç lider Sedat Peker’in video serisi ile gündeme gelen iddiaları dillendiren muhalefet partilerine seslenen Erdoğan “Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik hiçbir saldırıya eyvallah etmediysek bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız, hiç endişeniz olmasın. Buradan sesleniyorum; Bay Kemal, Bayan Meral size buradan ekmek çıkmaz, boşuna uğraşmayın” diye konuştu.

“İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI 2023’DE GÖKLERDE OLACAK”

Halihazırda, Türkiye dahil dört farklı ülkede 180 adet Bayraktar İHA’nın faaliyet gösterdiğini belirten Erdoğan, Polonya ile yapılan İHA satış anlaşmasına atıfta bulunarak “Türkiye’nin NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye yaptığı ilk yüksek teknolojiye sahip insansız hava aracı satışı olması bakımından da ayrıca önemlidir. Bu çalışmalarımıza ek olarak yapay zeka ile kontrol edilen silahlı insansız savaş uçağımızı inşallah 2023 yılında semalarımızda uçurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz