Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılışında!

Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu açılışında!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Habipler / Hasdal kavşaklarının açılışını yaptı.

İstanbul’un transit trafik güzergahı olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Habipler ve Hasdal kavşakları açılış töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.
Törende konuşan Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun kazanımlarını sıraladı. Otoyolun vakitten 1 milyar 650 milyon lira ve akaryakıttan 830 milyon lira olmak üzere yıllık 2,6 milyar liraya yakın maddi katkısı olduğunu belirten Erdoğan, çevresel etki olarak 351 bin ton da karbon emisyon azaltımı faydası olacağını söyledi.

“İSTANBUL’A AÇILAN NEFES BORUSU”

Otoyolu, İstanbul'a açılan nefes borusu olarak nitelendiren Erdoğan, “Kuzey Marmara Otoyolu, şehir içi ulaşımının yanında dünyanın iki kıtası arasındaki giderek yoğunlaşan insani ve ticari araç trafiği bakımından da hayati öneme sahip. Otoyol üzerindeki Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya illerimiz de bu trafik rahatlığından istifade ediyor" diye konuştu.

MARMARA, ÇEPEÇEVRE OTOYOLLARLA KUŞATILDI

Kuzey Marmara Otoyolu’nun TEM ve İstanbul-İzmir Otoyolu ile çeşitli noktalarda entegre olacağına dikkat çeken Erdoğan, “Bu otoyol Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'yla da birleşecektir. Böylece Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başından gelen Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz