Erdoğan: Komünistleri toplayıp önümüzü kesmeye çalışıyorlar!

Erdoğan: Komünistleri toplayıp önümüzü kesmeye çalışıyorlar!
NotHaber

'İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 'İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada geçtiğimiz aylarda yaşanan İkizdere protesto gösterilerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi biz İkizdere'de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar çıkıyor Ankara'dan geliyor, bizim bu lojistik tesisin yapımını durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez” diye konuştu.

ERDOĞAN: İNGİLTERE’DEN SONRA DÜNYADA EN ÇOK BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE OLDUK

Önceki gün açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarına da değinen Erdoğan , “Türkiye ekonomisi 2. çeyrekteki yüzde 21,7'lik büyüme oranıyla dünyada İngiltere'den sonra 2. en büyük büyüyen ülke. Dün de ihracatımızın tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşması müjdesiyle güne başladık. Ağustos ihracatımız 19 milyar doları yılın ilk 8 ayındaki ihracatımız 140,2 milyar doları, 12 aylık ihracatımız 207,5 milyar doları bularak büyüme rakamlarını teyit etti” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİ ENFLASYONLA BOĞUŞUYOR”

Salgın sonrası istihdam verilerinde de yükselme yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, “İstihdamda da 29 milyonun üzerine çıktık. Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonuyla mücadele ediyor. Türkiye salgın ortasında ortaya çıkan fırsatları değerlendirerek bu tür sıkıntıları ayağının altına almış ve geride bırakarak çok daha büyük başarılara yönelme potansiyeli olan ülke konumuna gelmiştir. Krizlerin üstesinden, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla gelebilen bir Türkiye'ye ulaştık” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz