Erdoğan: Kadına yönelik şiddetle mücadele İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyle bitecek değil!

Erdoğan: Kadına yönelik şiddetle mücadele İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyle bitecek değil!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadına yönelik şiddetle mücadele İstanbul Sözleşmesi ile başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle de bitecek değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dördüncü Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında Erdoğan, bugün yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’ne değindi: Son günlerde bazı çevreler bugün resmen çekildiğimiz İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddetle mücadelede bir geriye gidiş olarak yansıtmaya çalışıyor.  Bizim kadına yönelik şiddetle mücadelemiz İstanbul Sözleşmesi ile başlamadığı gibi bu sözleşmeden çekilmeyle bitecek değildir.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE KANUN BİZE MESAFE KAZANDIRDI”

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun mücadelenin hukuki altyapısını hazırladığına dikkat çeken Erdoğan, “Bu kanunun yürürlüğe girmesi en önemli dönüm noktasıdır. Türkiye bu kanunla dünyada kadına yönelik şiddette mücadelede en kapsamlı ve etkili mevzuata sahip ülkeler arasında ilk sıralara çıkmıştır. Uygulamadaki neticeler kanunun gerçekten bu yürek parçalayıcı, vicdan kanatıcı meselenin çözümünde çok önemli mesafeler kat etmemizi sağladığına işaret ediyor” dedi.

Yeni eylem planını ana hatlarıyla anlatan Erdoğan, “Planı beş ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde yapılandırdık” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz