Erdoğan, ihracatta yeni bir rekor bekliyor!

Erdoğan, ihracatta yeni bir rekor bekliyor!
NotHaber

Katar Ekonomik Forumu'na video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ihracat hedefinin 200 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Katar Ekonomi Forumu’na video mesajla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ihracat hedefini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl toplam ihracatta 200 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekora imza atmayı bekliyoruz" dedi.

2021 YILINDA BÜYÜME ÖNGÖRÜSÜ YÜZDE 5,7

Erdoğan, olumsuz ekonomik iklime, artan korumacılığa rağmen Türkiye’nin 2020'yi büyümeyle kapattığını hatırlatarak “2020 yılında yüzde 1,8'lik oranla G20 içerisinde en büyük büyümeyi kaydeden ikinci ülke olduk. OECD'nin yayınladığı raporlarda Türkiye ekonomisi için 2021 için yüzde 5.7 büyüme öngörülüyor. OECD içinde ön görülen en güçlü toparlanmalardan biridir” şeklinde konuştu.

“YERLİ AŞIMIZ TÜM İNSANLIĞIN KULLANIMINDA OLACAK”

Türkiye’nin yerli koronavirüs aşılama çalışmalarına değinen Erdoğan, “Yıl sonunda kullanıma hazır olacak yerli koronavirüs aşımız tüm insanlığın kullanımına hazır olacak. Bu sayede aşıya erişimi olmayan ülkelerin de aşılanmasına katkı sunacağız” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz