Erdoğan: Bay Kemal! Rize’ye gel, yapılanları gör!

Erdoğan: Bay Kemal! Rize’ye gel, yapılanları gör!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bay Kemal! Rize’ye gel, yapılanları gör! Dikili bir ağacınız bile yok” dedi.

Rize’de Salarha Tüneli Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP tabanına seslendi. Rize’de yapılan yatırımları tek tek anlatan Erdoğan “Var mıydı böyle tünel ve viyadüklerimiz? Buyrun şimdi bunları açıyoruz” diyerek  “Bay Kemal'e ve CHP'nin tabanına sesleniyorum, gelin de Rize'yi görün. Dikili bir ağacınız yok ağacınız” dedi.

ERDOĞAN: 19 YILDIR NE YAPTINIZ DİYENLERİN İÇİNDEKİ FESADI BİLİYORUZ

AK Parti iktidarı boyunca 19 yılda yapılan yatırımların görmezden gelindiğine dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’de bir kesim var. Ağızlarını her açtıklarında ’19 yılda siz ne yaptınız ki?’ diye soruyor. Bu soruyu kimlerin sorduğunu biliyorsunuz değil mi? ‘Bu ülkeye 19 yılda ne yaptınız?’ diyenlerin içlerindeki fitneyi, fesadı, kötü niyeti elbette biliyoruz. Yine de ola ki tereddütte düşenler çıkabilir diye ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin özetini sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek 19 yıl boyunca yapılan hizmetleri anlatmaya başladı.

“BU TÜNEL RİZE’NİN 70 YILLIK HAYALİDİR”

Açılışı yapılan Salarha Tüneli'nin özelliklerini vatandaşlara anlatan Erdoğan “Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki Salarha Tüneli, Rize'mizin hem şehir içi hem dağın ardı ile önü arasında ulaşımı temin edecek. İyidere Lojistik Limanı ve deniz üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla yük ve insan trafiği fazlalaşacaktır. Bu tünelle trafiği şehir içinden alıp çevreyolu üzerinden arka tarafa veriyoruz. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde 14 kilometreyi bulan ve yarım saat süren ulaşım artık 4.5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Hemşerilerimiz bu yolda hızlı, güvenli ve konforlu seyahat edebilecektir” dedi.

Erdoğan daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte hem Salarha Tüneli’nin hem de Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin açılış kurdelasını kesti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz