Erdoğan, Avrupa liderleriyle görüşmelerini tamamladı!

Erdoğan, Avrupa liderleriyle görüşmelerini tamamladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi öncesi Avrupa’nın üç lideriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato Zirvesi öncesinde Avrupa’nın önde gelen üç lideriyle bir araya geldi. Sırasıyla İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile bir araya geldi.

Başbakan Johnson ile NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme 25 dakika sürdü. Görüşmede iki ülke arasındaki meseleler ele alındı.

MACRON İLE SURİYE VE LİBYA ELE ALINDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapılan görüşme ise 52 dakika sürdü. Macron, görüşmeyle ilgili sosyal medyada paylaştığı mesajda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa uzun bir görüşme yaptık. Açıklık, saygı ve talep için" sözlerini kullandı.
-Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron ile Erdoğan’ın, Suriye ve Libya’daki sorunlarla ilgili birlikte çalışmanın gereğini ele aldığı belirtildi.

BAKAN AKAR VE ÇAVUŞOĞLU HAZIR BULUNDU

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yapılan görüşme ise 30 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da hazır bulundu. Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz