Erdoğan: Aşı tedarikinde sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum!

Erdoğan: Aşı tedarikinde sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elimizde yeterince aşı var diyerek “Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “aşı tedarikinde iki ay güçlük yaşanabilir” açıklaması hatırlatılınca "Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum” diye yanıt verdi. Şu anda yeterince aşının var olduğunu belirten Erdoğan, “Rusya'dan yaptığımız görüşmeler neticesinde Sputnik V aşısı geliyor, gelecek." dedi.

ERDOĞAN, CIPING İLE AŞI GÖRÜŞMESİ YAPACAK

BionTech firmasının aşı tedarik sözü verdiğinin altını çizen Erdoğan “Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yakında aşı hakkında görüşmemiz olacak. Çin’den de ciddi bir miktarda aşının gelmesiyle ciddi bir sayıya ulaşacağız. Yani fevkalade bir durum olacağına inanmıyorum” şeklinde konuştu.

“YERLİ AŞI EYLÜL – EKİM GİBİ HAZIR OLACAK”

Yerli aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, üniversite ve ilaç firmalarının yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Bana öyle geliyor ki, onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum, eylül - ekim gibi onların üretime geçeceğine inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz