Erdoğan: Ankara 2050 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyecek

Erdoğan: Ankara 2050 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyecek
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Gerede İçme Suyu Hattı’nın açılış töreninde “Ankara 2050 yılına kadar su sıkıntısı çekmeyecek” dedi.

“Suyun Gücü Milletle Buluşuyor” başlıklı toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört ilin içme suyu hattı projesinin açılışını yaptı. Bu projelerden en önemlisinin Ankara-Gerede İçme Suyu Hattı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu proje Ankara’nın nüfusa bağlı olarak artan içme suyu ihtiyacını uzun vadede karşılamak adına attığımız kritik bir adımdır” dedi.

GEREDE SİSTEMİNİN YATIRIM MALİYETİ 1,2 MİLYAR LİRA

Projenin yapım maliyetini açıklayan Erdoğan, “1,2 milyar liralık toplam yatırım miktarıyla içme suyu alanında ülkemizin vizyon eserlerinden biri olan Gerede sistemi bünyesinde Türkiye’nin en uzun, dünyanın da sayılı su iletim tüneli barındırmaktadır. Uzunluğu 31,5 km ve 4,5 metre çapı olan bu tünel, ülkemizde ilk defa 3 tünel delme makinesi kullanılarak inşa edilmiştir” diye konuştu.

30 YIL SU SIKINTISI YOK

Ankara’nın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Erdoğan “Projeden şu ana kadar Ankara'ya verilen toplam su miktarı toplam 312 milyon metreküpü, madde karşılığı 1 milyar lirayı buluyor. Ankara'da 2 milyon 550 bin kişi hâlihazırda Gerede sistemi ile tedarik edilen suyu kullanıyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz