Erdoğan-Akşener arasındaki “Zulüm 1453” atışması!

Erdoğan-Akşener arasındaki “Zulüm 1453” atışması!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Zulüm 1453’te başladı diyen Gezicilerle berabersin” dedi. Akşener ise “Zulüm 1453’te başladı diyenler benimle yol yürümeye devam edemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’i ‘Gezicilerle yol yürüyorsun’ diye eleştirdi.

Memleketi Rize’de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Meral Akşener’in 30 Ağustos kutlamalarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, İstanbul’u fetheden Fatih’e benzetmesine değindi. Erdoğan, Akşener’in konuşmalarını hatırlatarak “Ne diyor Meral Hanım, Bizans'ı kalkıp fethetmiş. Kim? Şu anda İstanbul'un belediye başkanı. Biz, İstanbul'da şunu görmedik mi, 'Zulüm 1453'te başladı' diye duvarlara yazanları Meral Hanım nasıl savunuyorsun, nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun?” dedi.

ERDOĞAN: MERAL HANIM, YOLUN AÇIKOLSUN!

Gezi olaylarında İstanbul’un fethine gönderme yapan duvar yazılarını hatırlatan Erdoğan, “Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve 'Zulüm 1453'te başladı' ifadesini kullananlarla beraber nasıl oluyorsun? Dolmabahçe Sarayı'nın makam olarak kullandığım yerde, tam karşı duvarına 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazan Gezicilerdi. Meral Hanım işte sen bu Gezicilerle berabersin, yolun açık olsun” şeklinde konuştu.

“AYASOFYA’YI AÇARAK FATİH’İN YOLUNDA YÜRÜDÜK”

Salondaki gençlere seslenerek konuşmasına devam eden Erdoğan, “Gençler, biz yolumuzu iyi belirledik ve bizim yolumuz, onların gittiği yol değil. 'Ya Bizans'ı alırım ya Bizans beni alır.' Bu akide bizimdir bizim, onların değil. Biz bunu, Ayasofya'nın açılışıyla ispat ettik. Onlar ise tam aksine Ayasofya nasıl kapalı kalır diye gayret ettiler ve hamdolsun biz gayretimizin neticesini Allah'tan aldık” diye konuştu.

AKŞENER’DEN ERDOĞAN’A YANIT GECİKMEDİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı’na destek vermek için gittiği Belgrat’ta bir video mesaj yayımlayan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu sözlerle yanıt verdi: Duydum ki yokluğumu fırsat bilip bana sallamışsın, iftirada bulunmuşsun. Bak sayın Erdoğan, kendini bu aziz millete ait hisseden hiç kimse kutlu fethi, sehven bile olsa işgal olarak tanımlayamaz. ‘Zulüm 1453’te başladı’ diyemez, demeye de dili varmaz. Şayet derse de benimle yol yürümeye devam edemez. Ben asil milletimle yürüdüğüm sürece yolum da bahtım da açık olsun inşallah.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz