Erdoğan açıkladı: Putin'den Türkiye'ye "uzay" teklifi

Erdoğan açıkladı: Putin'den Türkiye'ye "uzay" teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de görüştüğü Putin'in uzaya roket fırlatma konusunda birlikte çalışma teklifi sunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nun Soçi kentinde dün kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine sunduğu flaş teklifi açıkladı.

Uzay çalışmaları alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte çalışabileceğini belirten Erdoğan, Putin'in biri karada, biri de denizde platform oluşturmak suretiyle iki ülkenin birlikte uzaya roket fırlatma teklifinde bulunduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi'de görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Türkiye'ye dönüşü esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

HEYETLER ARASI ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

"Sayın Putin ile Türkiye’nin uzay çalışmalarını konuştuk. Uzayla ilgili Türkiye ile beraber çalışmaya istekleri var. Uzayla ilgili atılabilecek adımlarla ilgili de heyetlerimizi, ekiplerimizi çalıştıracağız. Yapılacak çalışmayla da bunun zamanlamasını, yol haritası belirleyeceğiz. Ona göre de inşallah ilerleyeceğiz. Yani uzay çalışmalarında da çok daha ileri boyutta bir teklif var. Bir tane karada, bir tane denizde platform oluşturmak suretiyle, buradan uzaya roket fırlatma çalışmalarını beraber yapabileceğimizin teklifini sağ olsun yaptılar. Bu konuda da ilgili arkadaşlarımızı görevlendirerek çalışacağız."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz