Erdoğan açıkladı: Görevli olmayan yangın mahalline alınmayacak

Erdoğan açıkladı: Görevli olmayan yangın mahalline alınmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma çıkışı orman yangınlarına dair yaptığı açıklamada, bundan böyle görevli olmayanların yangın mahalline alınmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yangınların bugün itibarıyla dokuz günü aştığını belirten Erdoğan, 44 ilde çıkan orman yangınlarının 196'sının kontrol altına alındığını söyledi.

Antalya, Muğla, Aydın, Isparta ve Denizli olmak üzere toplam 5 ilde süren 12 yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü aktarıldı.

AZERBAYCAN'DAN BÜYÜK DESTEK

Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştüklerini söyleyen Erdoğan, şu anda 600'den fazla tecrübeli Azeri itfaiyecinin yangınlara müdahalede Türk ekiplere yardımcı olduğunu vurguladı. Aliyev'in 100 itfaiyeci daha gönderme teklifini yerinde bulduğunu söyleyen Erdoğan, yeni itfaiyecilerin bugün ulaşma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirtti.

Ukrayna'dan gelen ve gece söndürme kabiliyeti olan 5 helikopterden de bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu helikopterlerin 24 saat aralıksız çalışacağını vurguladı. Şu anda 56 adet helikopterin yangın söndürme faaliyetlerine devam ettiğini aktaran Erdoğan, termik santraldeki gelişmelerin olumlu istikamette olduğunu söyledi.

YANGIN MAHALLİNE GÖREVLİ OLMAYAN GİREMEYECEK

Yangın bölgelerindeki vatandaşların seferber olduğu söndürme çalışmaları ile ilgili alınan yeni kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangın mahallinde görevli olmayanlar bundan böyle kesinlike alınmayacaktır. Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar, Allah göstermesin yaralanmalar başımıza gelebilir. Bunu da yaşamak istemiyoruz." dedi.

GELECEĞE NEFES KAMPANYASI

Geleceğe Nefes Kampanyası adıyla başlatına fidan dikme seferberliği kapsamında devlet her vatandaş için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidan dikecek. Yıl bitmeden fidanların tamamının dikilmesini umduklarını söyleyen Erdoğan, Yeşil Vatan'ı korumak için can siperhane mücadelenin devam edeceğini söyledi.

"İktidarımız döneminde 5 milyar 400 milyon yetişmiş ağaç diktik." diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu yapan bir iktidarız. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yine aynı şekilde bu çalışmalarımızı yoğun olarak devam ettireceğiz. Ve ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız. Yanan alanlarda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecektir." dedi.

Anayasını 169. maddesi uyarınca yanan alanların yeniden ağaçlandırıldığını ve başka bir amaçla kullanılamadığını hatırlatan Erdoğan, muhalefet partilerinden gelen eleştirilerin asılsız olduğunu belirtti.

HELP TURKEY SORUŞTURMASI

Help Turkey adıyla başlatılan yardım çağrısı hakkında konuşan Erdoğan, "Bunun karşısında söyleyeceğimiz tek şey var, güçlü Türkiye. Nitekim fazla dayanamadılar kısa sürede 'Help Turkey'i çektiler. Dezenformasyonla, terör estirmek suretiyle halkımızı yalana esir etme kampanyası içinde olanlar var. Bu konuda onlara prim vermeyeceğiz." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz