Erdoğan, ABD devleriyle görüştü!

Erdoğan, ABD devleriyle görüştü!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmini hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli 26 şirketin üst düzey yöneticisiyle video konferans yöntemiyle görüştü. Erdoğan görüşmesinde, ABD ve Türkiye arasında 100 milyar dolar ticaret hacmini hedeflediklerini açıkladı.

TİCARİ KISITLAMALAR KALDIRILSIN MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan, ABD tarafından Türkiye’ye uygulanan ticari kısıtlamalara değindi. Erdoğan “Çelik ve alüminyum sektöründeki ilave tarifeler, Türkiye'nin genelleştirilmiş tercihler sistemi dışında bırakılması, Türkiye menşeli ihraç ürünlerine yönelik anti-damping önlemleri gibi adımlar bize yakışmıyor” diyerek bu konularda ABD’den daha yapıcı hareket etmesini beklediklerini söyledi.

“TÜRKİYE YATIRIMLARA DESTEK VERMEYE HAZIR”

Bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji ve lojistik başta olmak üzere belli alanlarda uluslararası yatırımcıları çekmeye devam edeceklerini hatırlatan Erdoğan şirket yöneticilerine hitaben “Ticaret Bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Dijital Dönüşüm ofislerimiz ile diğer kurumlarımız yeni yatırım projelerinizde sizlere gereken her türlü desteği vermeye hazırdır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz