Erbaş’a ‘sözde din adamı’ ve ‘şeyhülislam’ yakıştırması!

Erbaş’a ‘sözde din adamı’ ve ‘şeyhülislam’ yakıştırması!
NotHaber

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’a ‘sözde din adamı’ ve ‘şeyhülislam’ yakıştırmalarında bulundu.

 

 

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, partisinin 1. Olağan Kurultayı'nda muhalefet partilerine yüklendi. Millet İttifakı’nın parlamenter sisteme geçiş isteğini hatırlatan İnce, “Muhalefetin vaadi şu, 'Tek başımıza bir şey yapamayız, yenemeyiz bu Erdoğan'ı. Hep beraber bir araya geleceğiz, adayımız kim olacak ona karar veremiyoruz. Geçici bir dönem öneriyoruz. 2 yıl sonra sizi tekrar seçime götüreceğiz.' Allah aşkına böyle vaat olur mu? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır” diye eleştirdi. İnce, seçimlerde yüzde 50 artı 1 almaya ve Türkiye'yi yönetmeye talip olduklarını söyledi.

ALİ ERBAŞ’A ‘SÖZDE DİN ADAMI’ DEDİ

Diyanet İşleri Başkanı’nı da hedef alan sözler sarf eden İnce “Sözde bir din adamı, yakasında bir tek iktidarın rozeti eksik, her gün meydanlarda fetva veriyor. Karidesi, kalamarı, günaydını konuşuyor ama yurtlarda tecavüze uğrayan çocukları, haramı konuşmuyor” diyerek ağır ifadeler kullandı.

ALİ ERBAŞ’A: SEN TAYYİP ERDOĞAN’IN ŞEYHÜLİSLAMI MISIN?

Muhalefetin de Ali Erbaş’ı seyrettiğini, kompleks içerisinde olduğunu savunan İnce “Niye seyrediyor? Ona laf ederse dindarları kızdırırmış. Dindarla bir derdimiz yok, dinden geçinenlerle derdimiz var. Hiçbir kompleksimiz yok. Sen 'Günaydın' denilmesine laf ediyorsun. Sen Tayyip Erdoğan'ın şeyhülislamı mısın, Diyanet İşleri Başkanı mısın? 'Günaydın' mı diyeceğiz, 'Selamün aleyküm' mü diyeceğiz, sana soracak halimiz yok. İşine, önüne bak. Git yurtlarda çocuklara yapılan tacizleri, tecavüzleri, haramı, helali anlat yüreğin varsa” dedi. 

MUHARREM İNCE: CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM

Delegeye baskı kurulması olayını bitirdiklerini ifade ederek genel başkanın iki genel seçimde partiyi birinci yapamaması halinde 45 gün içinde evine geri döneceğini söyleyen Muharrem İnce, CHP’deki eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderme yaparak “10 seçim beklemek yok. Başka aday aramak da yok. Genel başkan cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. İstiyor muyum? Evet istiyorum. Aday adayıyım ama sandığı partilerimizin önüne koyacağız. Onlar partimizden kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını seçecek” diye konuştu.

ERDOĞAN VE AKŞENER’E YÖNELİK PONTUS ÇIKIŞI

Türkiye'deki kutuplaşma siyasetine son vereceklerini; yalan, talan, dolan ve IBAN siyasetini değiştireceklerini vaat eden İnce, Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında geçen tartışmayı hatırlatarak “İktidar ve muhalefet, ikisi de birbirine benziyor. Yerel seçimler öncesi bir belediye başkanına iktidar, Pontus göndermesi yapıyor. Yapılan yanlıştır. Pontus göndermesi yanlıştır, Fatih Sultan Mehmet'e benzetmek de yanlıştır. İkiniz de yanlışsınız” dedi.

“ÜLKENİN SOKAKLARI MÜLTECİ DOLU”

Ankara Spor Salonu’nda coşkulu bir kalabalığa seslenen İnce, sığınmacılar konusuna da değindi. “Türkiye'nin bu Suriyeli sorunu varsa bunun tek müsebbibi Erdoğan’dır” diyen İnce, “Ülkenin sokakları mülteci dolu. Sen Sisi ile Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaştın, Esad ile niye anlaşmıyorsun? Eski dostun, kankan. Türkiye Cumhuriyeti yol geçen hanı değildir. Sınırlarımızdan geçişine izin verenleri yargının önüne koyarız. İktidarımızda Ramazan, Kurban bayramlarında Halep ve Şam'a gidebilirsin ama geri gelemezsin. Bayramda gidiyorsan demek ki güvenlik sorunu yok” dedi.

“ESAD İLE ANLAŞIP ŞAM’A BÜYÜKELÇİ ATAYCAĞIZ”

Bu sözlerin ardından iddialı bir vaatte bulunan İnce “Memleket Partisi'nin iktidarında Esad ile oturacağız, anlaşıp büyükelçi atayacağız. Şam'a büyükelçi atayacağız ve Türkiye'dekileri geri göndereceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz