EPDK'dan, Kılıçdaroğlu'nun da gündeme getirdiği 'gizli zam' iddialarına yalanlama

EPDK'dan, Kılıçdaroğlu'nun da gündeme getirdiği 'gizli zam' iddialarına yalanlama

Sosyal medyada son günlerde sıkça konuşulan 'elektrik fiyatlarına gizli zam yapıldığı” iddialarına EPDK’dan yalanlama geldi.

Sosyal medya üzerinden çok sayıda vatandaşın elektrik faturalarının yüksek geldiği iddialarını ortaya atmasıyla gündeme gelen meseleye CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda elektriğe yapılacak olası yeni bir zam iddiasını gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu konuda uyarmıştı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, belirlenen fiyatların bütün aboneler için aynı olduğu belirtilirken hiçbir dağıtım ya da perakende şirketinin faturaya herhangi bir bedel artışı yapmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.

ŞİRKETLERİN PAY ARTIŞI TALEBİ YOK

EPDK'dan yapılan açıklamada, dağıtım şirketlerinin payının 2020 yılında belirlendiği ve 2021 yılı boyunca da geçerli olacağı aktarılırken, "Dağıtım şirketlerinin EPDK’dan bu payın arttırılmasına yönelik bir talebi olmadığı gibi yasal mevzuata aykırı böyle bir talebin gelmesi halinde kabul edilmesi de söz konusu olamaz." cümleleri kullanıldı.

"ELEKTRİK KULLANIMI REKOR SEVİYEDE"

Yaz aylarında yaşanan mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklardan kaynaklı olarak artan elektrik üretimine değinen EPDK, açıklamasında "Rekor seviyelere ulaşan elektrik kullanımından kaynaklı artış elektrik faturalarına da yansımaktadır. Vatandaşlarımızı müsterih olmalı ve bilmelidir ki EPDK olarak görevimiz sadece tarifeleri belirlemek değil aynı zamanda faturaların hesaplanmasında bu tarifelerin hatasız bir şekilde uygulanmasını titizlikle takip etmek ve denetlemektir." ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Kişisel Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Duyuyoruz ki elektrik şirketleri Saray'dan yeni zam oranı için onay istemişler. Erdoğan, böyle bir şeyi onaylamayı sakın aklından bile geçirme, sakın!" sözleriyle iddialara yönelik tutumunu ortaya koydu.

Vatandaşın elektrik faturalarının yüksek olduğu yönündeki şikayetlere değinen Kılıçdaroğlu, "Bırakın zammı, iktidarın elektrik faturasında halka destek vermesi gerekir. Ya fatura inmeli ya halka destek verilmeli! Eğer bu soygun devam ederse biz halkımızla birlikte kararımızı verip, bu şirketlere ve faturalarına karşı adımlarımızı atacağız." cümlelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz