Elon Musk FETÖ’cü mü?

Elon Musk FETÖ’cü mü?

FETÖ üyeliği ve casusluk gibi suçlarla yargılanan Metin Can Yılmaz, Elon Musk'ın FETÖ'cü olduğunu ileri sürdü. Resmi suç duyurusunu inceleyen savcılık, Musk için kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

Fetö davasında yargılanan Metin Can Yılmaz, Elon Musk'ı Signal programının kullanımını teşvik ettiği için ihbar etti. İhbarı dikkate alan mahkeme, savcılığa yazı gönderdi. Savcılık, soruşturmaya yer yok kararı verdi.

ELON MUSK FETÖ’CÜ OLMAKLA SUÇLANDI

15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından açılan FETÖ davalarında yeni bir gelişme yaşandı. Dünyanın en zengin insanlarından olan, yaptığı çalışmalarla uzay turizmini hayatımıza katan ve otomotiv sektörünün de genel seyrini değiştiren Elon Musk, soruşturmalar kapsamında FETÖ'cü olmakla suçlandı.

HER ŞEY SIGNAL UYGULAMASIYLA BAŞLADI

2021 yılının başında, popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ın gizlilik politikasını değiştireceğini duyurmasının ardından kullanıcılar arayışa girdi. Elon Musk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Signal programını önerdi. Elon Musk'ın Signal önerisi, Türkiye'de ise bambaşka bir karşılık buldu.

"MUSK DA YARGILANSIN" DEDİ

FETÖ üyeliği ve casusluk suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Metin Can Yılmaz, telefonunda mesajlaşma programı Signal'ın yüklü olması nedeniyle de suçlanıyor. Yılmaz, yargılandığı davanın 23 Haziran'daki duruşmasında, dünyanın en zengin kişisi Elon Musk'ın Signal programını önerdiğini, bu nedenle iddianamede kendisine yöneltilen suçlamanın Musk'a da yöneltilmesi gerektiğini ifade etti.

MAHKEME SUÇLAMAYI DİKKATE ALDI

Musk'ın Signal programını önermesi nedeniyle, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve casusluk suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Metin Can Yılmaz, Elon Musk hakkında FETÖ ihbarında bulundu. Sanığın yargılandığı mahkeme, bu ihbarı dikkate aldı ve savcılığa yazı yazarak, soruşturma başlatılmasını istedi.

SAVCILIK 'SOYUT' BULDU

İhbarın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesinin ardından, Terör Suçları Araştırma Bürosu, 5 Temmuz 2021'de kararını verdi. Savcılık, kararında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 158. maddesinde, 2017 yılında Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) düzenlenen 6. fıkrasına dayanılarak, soruşturmaya yer yok kararı verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz