Ekvador’da hapishane terörü: en az 100 ölü!

Ekvador’da hapishane terörü: en az 100 ölü!
NotHaber

Ekvador'un Guayaquil kentindeki hapishanede isyan çıktı. İki rakip çete arasında çatışmalarda en az 100 kişi ölürken, 50 de yaralı var. Mahkumların bazıları vuruldu, bazılarının ise kafası kesildi! El bombalarının dahi kullanıldığı olaylar sonrası hükümet olağanüstü hal ilan etti.

Ekvador Hapishane terörüyle çalkalanıyor. Guayaquil kentindeki hapishanede silahlı iki çete arasında çıkan çatışmada en az 100 kişi öldü. Ülkenin en şiddetli ve kanlı Hapishane isyanı olarak değerlendirilen çatışmalarda 50'den fazla kişi de yaralandı. Olaylarda mahkumların bazılarının kafaları kesildi, bazıları vurularak, bazıları da çatışmalarda aldıkları yaralar sonucu öldü. Patlayıcı maddeler ve el bombaları dahi kullanıldı!

YÜZLERCE POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Ülkede rakip çeteler arasındaki çatışmaları önlemek için yüzlerce polis görevlendirildi. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, ülkenin bütün hapishaneleri için geçerli olmak üzere olağanüstü hal ilan etti. Yerel medya, isyan emrini Ekvador'da faaliyet gösteren Meksikalı iki güçlü Uyuşturucu Karteli Yeni Kuşak Jalisco ve Sinaloa kartellerinin verdiğini yazdı. İnsan hakları kuruluşu IACHR şiddet olaylarını kınadı, İnsan Hakları İzleme Örgütü de Ekvador hükümetine olayın soruşturulması ve sorumluların adalete hesap vermesi çağrısı yaptı.

CEZAEVİNİ İHA İLE BOMBALAMIŞLARDI

Bölgeden sorumlu polis yetkilisi General Fausto Buenano, olay günü polisin şiddetin en yoğun yaşandığı beş numaralı koğuşa girdiğinde, içeride vurularak ve el bombası patlatılarak ölenler tutukluların cesetlerini gördüğünü ifade etti. Ekvador'da çete bağlantılı şiddet olayları son dönemde artış gösteriyor. Çeteler, uluslararası uyuşturucu kartellerinin yetki savaşlarının içine çekiliyor. Şubat ayında, ülke tarihinin en şiddetli cezaevi isyanı olarak kayda geçen olaylarda 72 kişi ölmüştü. Bu ay başında da Guayaquil yakınlarındaki bir cezaevi, insansız hava araçlarından atılan patlayıcılarla saldırıya uğramıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz