Ekrem İmamoğlu: Kurban atıklarından 750 ton gübre yaptık!

Ekrem İmamoğlu: Kurban atıklarından 750 ton gübre yaptık!
NotHaber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen yıl kurban kesim alanındaki hayvan atıklarından 750 ton gübre elde ettiklerini belirterek “Bu yıl da hayvan atıklarını gübre yapacağız” dedi.

Kurban kesim alanlarıyla ilgili yaptıkları hazırlıkları anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehir belediyesi olarak bu yıl üçü Anadolu yakasında olmak üzere toplam 6 adet yüksek kapasiteli, modern kurban kesim ve satış alanına sahip olduklarını belirterek “Kurban kesim alanlarımız gözden geçirildi. Fiziksel eksiklikleri giderildi. İhtiyaç görülen her alanda yenileme ve güçlendirme çalışmalarını arkadaşlarım hassas bir biçimde yaptılar” diye konuştu.

SERTİFİKALI KASAPLAR HİZMET VERECEK

İmamoğlu, 21 farklı birimin katılımıyla oluşturdukları “Kurban Komisyonu”nun çok hassas bir çalışma yürüttüğünü belirterek “Belediyemizin kesimhanelerinde, sertifikalı kasap ve yardımcı hizmet elemanlarından oluşan 1000’i aşkın görevli 6 noktada İstanbullulara hizmet verecek. Bayram süresince; zabıtasıyla, temizliğiyle, lojistiğiyle, sağlık veteriner hizmetleriyle, çevre temizliği ve koruma birimleriyle, teknik destek gibi alanlarda görev yapmak üzere tam 750 personelimiz sürekli sahada, kurban satış ve kesim alanlarımızda hazır bulunacak” şeklinde konuştu.

EKREM İMAMOĞLU: GEÇEN YIL KURBANLIK HAYVAN ATIKLARINDAN 750 TON GÜBRE ELDE ETTİK

Kurban kesim alanındaki hayvan atıklarını önceki dönemlerde sadece bertaraf edildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Farklı bir şey yaptık. Bu atıkları değerlendirme yolunu seçtik. Geçen yıl Kurban Bayramı süresince topladığımız 2 bin 960 ton hayvan atığını, usulüne uygun bir biçimde olgunlaştırdı arkadaşlarım. Ve şu anda elimizde, üreticimize ulaştırmaya uygun tam 750 ton hayvan gübremiz bulunuyor” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz