Eczacıbaşı’ndan “şantiye baskınına” ilişkin açıklama

Eczacıbaşı’ndan “şantiye baskınına” ilişkin açıklama

Ünlü iş insanı Bülent Eczacıbaşı’nın dün Bodrum’da kendisine komşu bir şantiyeyi bastığı iddia edilen görüntüler gündeme oturmuştu. Olayın ardından Twitter’dan açıklama yapan Eczacıbaşı Topluluğu, söz konusu olaya ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın dün Bodrum’da kendisine komşu bir şantiyeye silahlı kişilerle girdiği görüntüler gündeme bomba gibi düşmüştü. Görüntülerin yayılmasının ardından Eczacıbaşı’ndan beklenen açıklama akşam saatlerinde geldi.

“HABERLER GERÇEKLERİ YANSITMIYOR”

Eczacıbaşı Topluluğu adlı Twitter hesabından “Kamuoyu Açıklaması” başlığıyla yapılan açıklamada “Bazı sosyal medya hesaplarında, “Eczacıbaşı Cennet Koyu’nu kapatmak isteyince olay çıktı” başlığıyla yayınlanan içerikler, hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır.” sözlerine yer verildi.

“KENDİ ARAZİSİNE ULAŞMAK İSTERKEN ENGELLENDİ”

Söz konusu olaya ilişkin görüntülerde şantiye çalışanlarınca bulundukları alanın özel mülk olduğu ve çıkmaları gerektiği söylenirken Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı ve beraberlerindeki silahlı kişilerin alanı terk etmediği anlar yer alıyor. Eczacıbaşı’ndan yapılan açıklamada ise “Söz konusu olayda, Bodrum’daki kendi arazisine ulaşmak için tek yol olan ve kamu mülkiyetinde bulunan araziden geçmek isteyen Bülent Eczacıbaşı, Çağdaş İnşaat tarafından ruhsatsız olarak ve SİT alanında gerçekleştirilen inşaatın görevlileri tarafından “burası özel arazi” denilerek engellenmek istenmiş ve bu nedenle tartışma yaşanmıştır. Konuya ilişkin adli süreç devam etmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.” ifadeleri yer aldı.

Çağdaş Holding tarafından ise söz konusu olaya dair henüz bir açıklama gelmedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz