Dünya ısınıyor! Sıcak gün sayısı 2 kat arttı!

Dünya ısınıyor!  Sıcak gün sayısı 2 kat arttı!
NotHaber

Dünyamız her geçen yıl giderek yaşanmaz bir hal alıyor. Bilim dünyası tarafından yapılan araştırmada, 50 derece ve üzerindeki aşırı sıcak gün sayısı 1980’lerden bu yana iki katına çıktı.

Her yıl sıcaklığın 50 dereceye ulaştığı gün sayısı, 1980’li yıllardan bu zamana kadar uzanan süreçte iki katına çıktı. Aşırı sıcak geçen günlerin, günümüzde Dünyanın birçok bölgesinde meydana geldiği ve bu durumun insan sağlığına zarar verecek etkileri olduğu belirtiliyor

****

AVRUPA’DA AŞIRI SICAKLIKLAR NORMALLEŞEBİLİR

Avrupa’da geçtiğimiz yaz sıcaklık rekorları kırılmıştı. Akdeniz’in çizme lakaplı İtalya’da 48,8 derece ve İspanya’da 49,2 derecelerle rekor kıran sıcaklıklar, ilerleyen yıllarda kıtanın birçok noktasında meydana gelebilir. Bilimi insanları fosil  yakıt emisyonları azalmadıkça, gelecekte Avrupa’da insan sağlığını tehdit edecek sıcaklıkların yaşanacağını öne sürüyor.

İNSANLIĞI BEKLEYEN “ISI STRESİ” HASTALIĞI

Bilim dünyasının bildirdiğine göre, 50 derecenin altında dahi, yüksek sıcaklıklar ve nem ciddi sağlık sorunlarını oluşturuyor. ABD’deki Rutgers Üniversitesi’nden yayınlanan bir araştırmaya göre, mevcut küresel ısınma devam ederse, dünya çapında 1,2 milyar kadar insan 2100 yılına kadar ısı stresi hastalığına yakalanabilir. Söz edilen rakam, günümüzde aşırı sıcaklıklara maruz kalan insanların sayısından en az dört kaz daha fazla.

GEÇİM KAYNAKLARI TÜKENECEK

Aşırı sıcaklıklar kuraklığı ve orman yangınlarını daha olası hale getirdiğinden, çevrelerindeki manzara değiştikçe insanlarda zor seçimlerle karşı karşıya kalıyor. Küresel ısınma, insanların geçim kaynaklarının tükenmesine neden olan çölleşmenin arkasındaki önemli bir itici gücü oluşturuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz