Doğu ve Güneydoğu’da aşı önyargısını kırmak için kolları sıvadılar

Doğu ve Güneydoğu’da aşı önyargısını kırmak için kolları sıvadılar
NotHaber

Sağlıkçılar, özellikle sosyal medyada aşı ile ilgili kirli bilgilerin etkisinde kalan vatandaşların aşı olması için çalışmalarını hızlandırdı.

Sağlık ekipleri Doğu ve Güneydoğu illerindeki Kovid-19 aşısıyla ilgili ön yargıları yıkmak için mesailerini artırdı. 18 yaş üzeri nüfusun sadece yüzde 55'i aşılanan Diyarbakır, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta mobil aşı ekiplerinin sayısı artırıldı. Sırası geldiği halde aşı yaptırmayan tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, sosyal medya üzerinden aşıyla ilgili birtakım yanlış bilgilerin, inanışlar yayıldığına dikkat çekerek “Özelikle art niyetli kişiler tarafından çok hızlı şekilde kirli bilgiler dolaştırılmakta. Sahada kapı kapı gezip Kovid-19'un bitirilmesi noktasında en büyük ve tek silahımızın bu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BİNGÖL’DE GENÇLER AŞIYA DİRENÇ GÖSTERİYOR

Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu ise özellikle gençler arasında yanlış algıdan dolayı aşıya karşı direnç olduğunu belirterek “Bu direnci kırmayla ilgili çalışmalarda aşıya ulaşılabilirliği ciddi anlamda artırdık” şeklinde konuştu.

Şırnak İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük da camilerden anons yaptırdıklarını hatırlatarak “Stant açıp afiş ve broşür dağıtıyoruz. Ev ev, kapı kapı dolaşan, 'Aşıya geldik' diyen totalde 372 ekibimiz var” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz