Diyarbakırlı Almira ve fakir ailesinin hüzünlü hikayesi

Diyarbakırlı Almira ve fakir ailesinin hüzünlü hikayesi
NotHaber

Küçük yaşında boyundan büyük dertlerle uğraşan böbrek yetmezliği çeken Almira, ailesinin fakirliği yüzünden her geçen gün daha da kötüleşiyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaşayan dar gelirli Buğdaylı ailesi, kronik böbrek yetmezliği bulunan 4 yaşındaki kızları Almira’nın tedavisi için destek bekliyor. Başalan Mahallesi’nde 2 odalı toprak evde yaşayan ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Hasan Buğdaycı çaresiz. Hasan Buğdaycı, hem kızını tedavi ettirmekte hem de ailesinin geçimini sağlamakta sıkıntı yaşadığını söyledi.

ON GÜNDE BİR 2 KİLOMETRE YOL TEPİYOR

Kızının tedavisi için on günde bir 2 kilometre yol yürüyerek ana caddeye, oradan da otobüsle hastaneye gittiğini anlatan Buğdaycı, kızının ilaçlarını almaya gittiği bir sırada trafik kazası geçirmiş. Sırtından yaralanmış ve bu nedenle ağır işlerde çalışamıyor. Kızını yeterli besleyemediğinden yakınan Baba Hasan Buğdaylı, “Kızım böbrek hastası olduğu için bulunduğu ortamın temiz ve sağlıklı olması gerekiyor. Gelirim ancak hastane masraflarına yetiyor. Maddi durumum yok. Kızımı yeterli besleyemiyorum. Yeterli vitamin alamıyor. Kötü şartlarda yaşadığı için her geçen gün durumu kötüye gidiyor" diye konuştu.

ANNESİ CUMHURBAŞKANI'NDAN YARDIM İSTEDİ

Anne Yasemin Buğdaycı eşinin kazancının ne eve ne de tedavi masraflarına yetmediğinden yakındı. Anne Buğdaycı, "Yağmur yağdığında çatımız akıyor. Çocuklar merdivenin altında yürüdüğü zaman çok korkuyorum, yıkılacak diye. Kışın odadan çıktığımda çocukların sobadan yanmalarından korkuyorum. Yaz aylarında da akrep korkusundan dolayı rahat değiliz. Geceleri akrep korkusundan pencerelerimizi açamıyoruz. Maddi durumumuz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz